Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Woningbouw Ronduutje moet eind 2021 starten


Projectontwikkelaar Janssen de Jong realiseert aan het Ronduutje in Boxtel twintig woningen. Volgens woonstichting Joost start de bouw naar verwachting eind van dit jaar.

Twaalf van de twintig te bouwen huizen zijn sociale huurwoningen en die worden eigendom van Joost. Als er geen bezwaar wordt gemaakt tegen het bestemmingsplan, gaat de schop waarschijnlijk eind 2021 of begin 2022 de grond in. De oplevering zou dan medio 2022 kunnen plaatsvinden. Het wijkje verrijst op de vroegere locatie van de Molenwijkschool.


Voorlopig rijdt buurtbus in Boxtel nog niet


Vervoersbedrijf Arriva heeft de vakantiedienstregeling die sinds medio december van kracht is, verlengd tot en met 7 februari. Buurtbussen rijden tot die datum helemaal niet.

Ook alle buurtbussen die de gemeente Boxtel aandoen, staan stil. Dat zijn onder meer lijn 203, van Liempde naar 's-Hertogenbosch en lijn 204, van Best naar Schijndel.

Reizigers kunnen als vangnet gebruikmaken van de regiotaxi. Mensen die aangewezen zijn op de buurtbus kunnen tegen wmo-tarief met de regiotaxi reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief.

Arriva geeft aan dat de buurtbussen inmiddels wel allemaal voorzien zijn van veiligheidsmaatregelen als extra ventilatie en een speciaal filter en daarmee technisch geschikt om te rijden. Vanwege de verlenging van de lockdown wacht de vervoerder daar echter mee.