Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

CONSTRUCTIEFOUT ZORGT VOOR VERTRAGING BIJ STORTEN BETON, OPLEVERING NU IN MAART

Tegenspoed bij bouw nieuwe 'witte' brug


RENS VAN DEN ELSEN

Het verkeer had eind vorig jaar weer gebruik moeten kunnen maken van de brug in de Spankerstraat. Maar tegenslagen in het bouwproces - waaronder een constructiefout - zorgden voor flink wat vertraging. Aannemer Strukton Civiel Zuid verwacht dat de werkzaamheden begin maart gereed zijn.

Late levering van materialen, verschuivingen in de planning van onderaannemers, uitval van bouwvakkers door corona. Het zijn allemaal redenen waarom de deadline van 18 december niet kon worden gehaald. Maar de grootste vertraging kwam volgens projectleider Martijn Schreurs van Strukton Civiel Zuid door een constructiefout, die overigens tijdig werd ontdekt: ,,Er zaten onvolkomenheden in de ondersteuning. Daardoor moesten we aanvullende maatregelen treffen voordat we het beton konden storten."

De komende weken legt het bouwbedrijf de leuning en de voetpaden nog aan en zakt de brug op zijn definitieve plek. Als laatste wordt het wegdek aangebracht. ,,Het streven is nu om op vrijdag 5 maart gereed te zijn. Maar als de weg eerder open kan, zullen we dat ook doen", aldus Schreurs.

AFSNIJDEN

De overspanning - in de volksmond de 'witte' brug genoemd - werd enkele jaren geleden gesloten voor zwaar verkeer. Daardoor rijden tractoren nu vaak dwars door het dorp. Voor veel mensen die in Vught-Zuid wonen, vormt de brug een snellere verbinding naar de rijksweg A2. Zij rijden dan via de Esscheweg, de Broekstraat over Groenendaal en de Spankerstraat naar de snelweg. Andersom wordt de route veel gebruikt door Essche jeugd die in Vught op school zit en via de brug een stukje kan afsnijden. Over twee maanden is dat dus weer mogelijk, mits de bouwvakkers niet nog meer tegenslagen te verwerken krijgen...


p De brug in de Spankerstraat staat nu nog volop in de steigers. Begin maart is het werk klaar, als er niets meer tegenzit. (Foto: Albert Stolwijk).