Wijkorgaan geeft geld aan Liempdsen Herd


Wie zich niet-commercieel inzet voor een breed publiek in Liempde en geld nodig heeft, kan een bijdrage aanvragen bij het wijkorgaan. Dat krijgt jaarlijks 11.000 euro van de gemeente Boxtel om te verdelen. Het beschikbare budget wordt echter nooit helemaal benut. ,,Mensen weten ons nog niet altijd goed te vinden”, denkt bestuurslid Jelle Faber.

Om de exploitatie van D’n Liempdsen Herd te bevorderen, gaf het wijkorgaan recent nog 2.750 euro aan Stichting Promotie Projecen in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Daarvan worden een stretchtent en banner aangeschaft. Stichting De Serenade van de gelijknamige multifunctionele accommodatie aan de Oude Dijk ontving eind vorig jaar eenzelfde bedrag voor schilderwerk.

Ook Algemeen Belang Liempde, jongerenorganisatie JAS, de Jeugdvakantieweek, stichting Woudbloem en de kiosk op Kasteren profiteerden van het Liempdse wijkbudget. ,,We hadden in november nog 16.000 euro om te verdelen. Dikwijls moeten we een bedrag meenemen naar het volgende jaar, maar door nieuw beleid mag dit niet meer. Dus hebben we aan het einde van het jaar zelf actief gezocht naar partijen die een bijdrage konden gebruiken”, vertelt Faber.

Het is niet zo dat het wijkorgaan met geld is gaan strooien. ,,De bijdragen waren ook alle nodig en zijn overgemaakt aan partijen die zich algemeen inzetten voor het dorp”, aldus Faber. Dit is dan ook een van de eisen waar een aanvraag aan moet voldoen. Bovendien worden bedragen eenmalig verstrekt, dus niet structureel. Ook kan er gevraagd worden om een 'eigen bijdrage', bijvoorbeeld door vrijwillige inzet.

Zo maken vrijwilligers van SPPiLL zelf houten onderdelen voor de stretchtent. Bovendien zal de tent uiteindelijk ook beschikbaar zijn voor andere Liempdse verenigingen en stichtingen. De banner met daarop het aanbod van D'n Liempdsen Herd verschijnt op de zijgevel van de monumentale boerderij aan de Barrierweg. Het wijkorgaan vergadert tweemaandelijks. Meer informatie over het indienen van een aanvraag via www.liempde.info/wijkorgaan.