Petruskoor moet gouden jubileum in stilte vieren

Zaal Fellenoord is de plek waar het gemengd koor Sint Petrus op 28 januari 1971 werd geboren. Tien vrouwen kwamen daar toen samen nadat een lid van het mannenkoor van de Sint-Petrusbasiliek opperde om dames toe te laten. Het gouden bestaansjubileum wordt dit jaar in stilte herdacht.

,,Wij hadden het jubileum graag groots gevierd, maar helaas zorgt corona ervoor dat wij al sinds maart vorig jaar niet meer mogen zingen", vertelt voorzitter Betty van Eekelen. Hoewel het tot de spijt van alle leden niet door kan gaan, blijven de zangers hopen op betere tijden.

Toen het vrouwenkoor ontstond, repeteerden de tien zangeressen in eerste instantie nog niet met de mannen. De eerste repetities werden geleid door Piet Koelink. Na een tijdje voegde het tiental zich bij het Sint-Petruskoor. Van Eekelen: ,,Vijf van deze dames zijn nu nog steeds lid van het koor en hebben dus ook hun vijftigjarig jubileum."

Momenteel staat het koor onder leiding van dirigent Kees Doevendans. Voordat de coronamaatregelen van kracht waren, was de zangvereniging elke zondag te horen tijdens de eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek. Naar alle waarschijnlijkheid klinken de stemmen van de leden weer zodra zingen in de kerk weer is toegestaan.