Villa Phaf aan de Rechterstraat heeft de gemeentekas ruim acht ton opgeleverd. De nieuwe eigenaar moet zich inspannen voor een plan dat aansluit bij de centrumvisie Boxtel Binnen de Bruggen, zo is volgens Boxtel afgesproken tijdens de verkoop. (Foto: Jan Hermens).
Villa Phaf aan de Rechterstraat heeft de gemeentekas ruim acht ton opgeleverd. De nieuwe eigenaar moet zich inspannen voor een plan dat aansluit bij de centrumvisie Boxtel Binnen de Bruggen, zo is volgens Boxtel afgesproken tijdens de verkoop. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Villa Phaf levert Boxtel ruim 800.000 euro op

PÅL JANSEN

De verkoop van Villa Phaf heeft Boxtel 810.000 euro opgeleverd. Dat laat een gemeentelijk woordvoerder desgevraagd weten. Met de nieuwe eigenaar, FLS Vastgoed uit Best, is afgesproken dat die zich 'tot het uiterste inspant om met een passend plan te komen dat past binnen de centrumvisie Boxtel Binnen de Bruggen'.

De inkomsten hebben nog geen bestemming gekregen. De gemeente laat desgevraagd wel weten dat het vooroorlogse pand uiteindelijk in bezit is gekomen van de hoogste bieder. Vorige week bleek al dat FLS Vastgoed uit Best de villa aan de Rechterstraat 55 had aangekocht.

HOOGSTE BIEDER

Dat het pand uiteindelijk is gegaan naar de partij die het meeste had geboden, was niet per definitie het doel van de gemeente Boxtel. Degene die zijn plannen zoveel mogelijk zou laten aansluiten op de centrumvisie Boxtel Binnen de Bruggen zou meer kans maken om in het bezit te komen van het herenhuis dan iemand zonder een idee dat past bij de centrumvisie.

EXPLOITATIE

Het is echter nog niet bekend welke plannen FLS Vastgoed heeft. Het bedrijf dat Lijn Ontwikkeling uit Boxtel heeft ingeschakeld om een nieuwe invulling aan het gemeentelijk monument te geven, is momenteel aan het onderzoeken met welke invulling de exploitatie van Villa Phaf rond kan komen.

Volgens de gemeentewoordvoerder heeft de nieuwe eigenaar wel een inspanningsverplichting. FLS Vastgoed en Lijn Ontwikkeling moeten een plan presenteren dat past binnen de centrumvisie Boxtel Binnen de Bruggen. Mits het aantoonbaar niet haalbaar blijkt...

Villa Phaf moet een functie krijgen die voor 'reuring' op die plek zorgt. Een bestemming die dagelijks bezoekers trekt. Bijvoorbeeld door een horecabedrijf met terras.

Door de verkoop van Villa Phaf is de gemeentekas met ruim acht ton gespekt. De nieuwe eigenaar moet zich inspannen voor een plan dat aansluit bij de visie Boxtel Binnen de Bruggen, zo is afgesproken tijdens de verkoop. (Foto: Jan Hermens).