Boxtelaar Lucas van der Kallen (26) behoorde gisteren tot het eerste groepje van vier zorgverleners dat in Nederland werd gevaccineerd tegen corona. Lucas: ,,Een historisch moment, voor Nederland, maar ook zeker voor Boxtel."
Boxtelaar Lucas van der Kallen (26) behoorde gisteren tot het eerste groepje van vier zorgverleners dat in Nederland werd gevaccineerd tegen corona. Lucas: ,,Een historisch moment, voor Nederland, maar ook zeker voor Boxtel." Foto: Robin Utrecht | ANP

CORONAPRIKKEN IN VEGHELS DISTRIBUTIECENTRUM VAN START

Vaccinatieprimeur voor Lucas uit Boxtel


PÅL JANSEN

Boxtelaar Lucas van der Kallen (26) behoorde gisteren tot het eerste groepje van vier zorgverleners dat in Nederland werd gevaccineerd tegen corona. Lucas: ,,Historisch moment, voor Nederland en zeker voor Boxtel."

Van der Kallen werkt in zorgexpertisecentrum Liduina van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) en werd officieel als tweede gevaccineerd, achter collega Sanna Elkadiri uit Eindhoven die in het Wereldhuis werkt. Ook Linda van den Hurk uit Schijndel die tot juni bij Liduina werkte, behoorde tot het eerste clubje. Tevens had een specialist ouderengeneeskunde bij Brabant Zorg mede de primeur. Het moment werd ingeleid door minister Hugo de Jonge.

Intussen heeft de in Boxtel geboren en getogen verzorger, die enkele jaren geleden naar Best verhuisde, ervaren dat de media-aandacht voor het 'historische prikmoment' enorm is. Om zeven uur 's ochtends was hij al in Veghel, waar gisteren 's lands eerste vaccinatielocatie in een voormalig Jumbo-distributiecentrum werd geopend. ,,We moesten proefdraaien omdat we vlak daarna live op televisie zouden komen."

Rond half negen werden de prikken bij de vier zorgverleners gezet. ,,Daarna hebben we ontzettend veel interviews aan de landelijke pers gegeven. En nationale televisieshows hebben ons intussen benaderd. Zo is Sanna gisteren bij Jinek geweest. En de telefoon rinkelt zo door: RTL, NOS, radiozender 538." Zijn voormalige collega Linda van den Hurk, tot juni werkzaam bij Liduina, was onder de indruk van het persmoment gisterochtend. ,,Het extreme geluid van de fotocamera's was te vergelijken met een zwerm vogels. Toen het persmoment kwam, was het onverwacht een emotioneel moment. Het deed meer met me dan ik dacht: hopelijk is het een eerste stap naar het nieuwe normaal."

Het wás immers ook een historisch moment, iets waar veel mensen al zo'n tien maanden naar uitkijken. Ook voor de verzorger Lucas: ,,Fijn dat er heel veel aandacht voor is, ik ben ook heel blij en vind het bijzonder dat wij als eersten een vaccinatie kregen."


p Lucas van der Kallen was de eerste Boxtelaar die gisteren een coronaprik kreeg. (Foto: Robin Utrecht | ANP).


Pagina 10: 'Koelcel bij Liduina had veel impact'.