...JORDY VAN DEN BOER...
...JORDY VAN DEN BOER... Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

JORDY: OVER PASSIE EN TELEURSTELLING

Coördinator Bruisend Centrum wil graag door

PÅL JANSEN

In een jaar waarin Boxtel net als de rest van de wereld op zijn gat lag, startte Jordy van den Boer als Bruisend Centrum-coördinator namens het Centrummanagement. Reuring moest er komen in het Boxtelse winkelhart: vooral in deze tijd een haast onmogelijke opgave. Toch kende het jaar verschillende hoogtepunten, al voelde de periode rond de jaarwisseling een beetje zuur...

Ja, natuurlijk wil Van den Boer graag door als Bruisend Centrum-coördinator. ,,Ik weet niet of ik het al mag zeggen, maar in de wandelgangen heb ik al te horen gekregen dat ik ook door mag gaan."

Ondanks alle maatregelen klonken er al veel positieve geluiden over de activiteiten, met name die in de zomer. Hij bewees in die periode dat iets niet altijd 'spektakel' en 'faam' hoeft te zijn om toch voor reuring te zorgen. Een trampoline, een container die omgetoverd werd tot waterbak, een ballonnenclown: ook dit soort vermaak werd op prijs gesteld. Uiteraard waren er ook wat spectaculairdere activiteiten, zoals een honden- en roofvogelshow. Er gebeurde in ieder geval iets, ieder weekend. En dat wierp zijn vruchten af, weet Van den Boer: ,,Ondanks alle lockdowns en coronamaatregelen, hebben verschillende ondernemers toch nog topmaanden kunnen draaien."

'ONDER ONZE NEUS'

Maar niet alles was positief, weet Van den Boer. De afsluiting van het oude en begin van het nieuwe jaar voelden bijvoorbeeld een beetje zuur doordat veel van de opgehangen kerstversieringen de voorbije weken werden vernield. ,,Ik schat dat er voor zo'n 750 tot 1.000 euro schade is aangebracht. We balen er erg van dat er een spoor van vernieling is aangebracht. Met een aantal mensen verzamelen we ons in een werkgroep en besluiten we toch iets te doen om het centrum mooi aan te kleden. Ondanks dat bijna alle winkels dicht moeten. Dinsdag, toen ik nog enkele ornamenten aan het demonteren was, werden zelfs onder onze neus vernielingen gepleegd.

TWINTIG JAAR

Van den Boer laat zich echter allesbehalve uit het veld slaan. Binnenkort gaat hij rond de tafel met het Centrummanagement, de Ondernemersclub Boxtel (OCB) en andere ondernemers. Wat hoog op de agenda staat: kijken hoe ze volgend jaar de versiering meer 'hufterproof' kunnen opzetten. De verlichting zal sowieso anders worden aangepakt. ,,In eerste instantie zouden de ornamenten die boven de winkelstraat hangen, worden vervangen. Deze exemplaren hangen er geloof ik al twintig jaar. Maar het is eerst even afwachten hoe de Rechterstraat eruit komt te zien voordat we nieuwe verlichting aanschaffen." En hij denkt alweer na over de verdere invulling van de winterdagen: ,,De boom van Wim de Vroom bijvoorbeeld die dit jaar op de Croonpassage schitterde: die stond er heel mooi. In dat hoekje moet volgend jaar ook echt wéér iets komen."

GOEDE LIJN

Daarnaast ziet Van den Boer nog genoeg andere uitdagingen in het centrum waarmee hij aan de slag wil. Het verhuizen van een zomerevenement Beach Break naar de Langspier vindt de Boxtelaar weliswaar logisch, maar zo'n activiteit wordt in het centrum node gemist. ,,Van het processiepark tot aan Stapelen kunnen we leuke dingen doen. Dit jaar was het voor iedereen vooral de plussen en minnen tegen elkaar afstrepen. Maar ik denk dat we al veel winst geboekt hebben. In de zomer ontmoette ik mensen uit Oirschot die 's middags op het terras gingen zitten voor een kop koffie en uiteindelijk 's avonds bleven dineren; dan zitten we op de goede lijn."

BETROKKENHEID

Jordy's plan is om vooral zoveel mogelijk Boxtelaren te betrekken bij het creëren van reuring. ,,Er zitten hier bijvoorbeeld twee bedrijven in het dorp die springkussens verhuren: waarom zou je buiten de gemeente moeten zoeken, ook al kan dat ooit wellicht een paar centen schelen? Toen de club van Jos van Weert een hondenshow gaf, stond ik erop dat zij een vergoeding kregen. Maar die mannen hebben na de demonstraties nog vier uur lang 'geconsumeerd' op de Markt."

Waarmee Van den Boer maar wil zeggen: lokaal investeren levert ook betrokkenheid op. ,,We kunnen in ons dorp ontzettend veel: er zijn tal van mensen die zich kunnen inzetten en diensten kunnen verlenen. Laten we daar dan ook gebruik van maken." (Foto: Bas van den Biggelaar).


112-nieuws


Park Molenwijk

Bij de Platanenlaan in park Molenwijk kwam de brandweer zondagavond in actie om een brandende rol dakleer te blussen. Waarschijnlijk was die rol afkomstig van de bouwplaats bij paviljoen Molenwijk dat momenteel wordt verbouwd.