Impressie van nieuwbouwwoningen in plan Achter den Eijngel. (Afbeelding: Janssen de Jong).
Impressie van nieuwbouwwoningen in plan Achter den Eijngel. (Afbeelding: Janssen de Jong). Foto: Janssen de Jong

VERTRAGING PROJECT LENNISHEUVEL

Opnieuw uitstel voor bouw Achter den Eijngel

De Raad van State heeft nog geen besluit genomen over nieuwbouwproject Achter den Eijngel in Lennisheuvel. De beslissing is voor de tweede keer met zes weken uitgesteld, zo kreeg de gemeente Boxtel per brief medegedeeld.

Tijdens een zitting in Den Haag op 21 september gaven dorpsbewoners en milieuorganisatie Het Groene Hart hun bezwaren tegen het project aan. De Raad van State neemt vervolgens binnen zes weken een besluit. Normaal gesproken dan. De termijn was al een keer verlengd en dat is nu nogmaals gebeurd.

Projectontwikkelaars Janssen de Jong en Hazenberg willen tussen het dorp en de Heerenbeekloop 65 duurzame woningen neerzetten en dertien bouwkavels beschikbaar stellen voor vrijstaande huizen. In het bestemmingsplan is er ruimte voor nog negen nieuwe huizen, maar die vallen buiten de plannen van Janssen de Jong en Hazenberg. De woningen worden aangeboden vanaf 265.000 euro vrij op naam en krijgen een dorps en karakteristiek aanzien, met verschillende kleuren metselwerk. De dertien vrije bouwkavels starten vanaf 150.000 euro.

VERKEERSDRUK

Omwonenden van de nieuw te bouwen wijk zijn bang dat de verkeersdruk in hun buurt ernstig zal toenemen als het project wordt uitgevoerd. Daarnaast vinden zij dat de twee ontsluitingen (via de Mijlstraat en de Ploeg) het verkeer uit het wijkje niet voldoende op kunnen vangen. Het Groene Hart wil niet dat het open, groene gebied in Lennisheuvel plaatsmaakt voor woningen.