Etalage met Boxtelse impressies van Meisje met de parel. (Foto: Jan Hermens).
Etalage met Boxtelse impressies van Meisje met de parel. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

AL RUIM 100 STEMMEN UITGEBRACHT

Meisjes met parel in trek

Sinds half december zijn elf Boxtelse versies van Vermeers wereldberoemde schilderij Meisje met de parel te bewonderen in de etalage van Rechterstraat 50. Passanten kunnen hun stem uitbrengen op de doeken die zij het mooist vinden.

Inmiddels hebben al heel wat bewonderaars van de kunstwerken hun voorkeur aangegeven. Christel van Tooren namens de organisatie: ,,We hebben al meer dan honderd stemmen binnen. Daar zijn we blij mee."

De expositie is gebaseerd op het populaire televisieprogramma Project Rembrandt, maar dan met een Boxtelse invulling. Cursisten van Atelier De Ruimte hebben een eigen impressie van Meisje met de parel geschilderd. Het origineel van Johannes Vermeer is in het Haagse Mauritshuis te vinden.

Belangstellenden kunnen nog tot en met 16 januari hun stem uitbrengen. Dat kan digitaal, door de QR-code te scannen die op de etalage in de Rechterstraat te vinden is, of met het stemformulier, dat in de kersteditie van Brabants Centrum (verschijningsdatum 17 december) stond. De uitslag wordt donderdag 21 januari in deze krant gepubliceerd.


p Elf cursisten van het Boxtelse Atelier De Ruimte schilderden een eigen versie van Johannes Vermeers 'Meisje met de parel'. (Foto: Jan Hermens).