Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat komend voorjaar opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Links is de rijksweg A2 zichtbaar, rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk).
Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat komend voorjaar opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Links is de rijksweg A2 zichtbaar, rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

OOK VRIJSTAANDE WONING IN AANBOUW AAN DE SCHIJNDELSEWEG IN BOXTEL

Bouw levensloopbestendige woningen Petershof verloopt gestaag

HENK VAN WEERT

Op de plek waar jarenlang Chinees restaurant Golden House (later Golden Palace) was gevestigd, worden eind februari of begin maart acht levensloopbestendige woningen opgeleverd. De bouw van de huizen aan de toekomstige straat Petershof verloopt voortvarend, meldt projectleider Ton Vullings van Bouwmij Janssen uit Venray.

Het nieuwbouwproject ging afgelopen zomer van start. In de beginfase trokken bouwmachines tot tweemaal toe een gasleiding kapot. Medio oktober stortte ook nog eens een pas gemetselde muur in. ,,Dat leverde wel wat vertraging op, maar die is nu goeddeels ingelopen. De vaart zit er volop in", vertelde Vullings gisteren. Hij vervolgt: ,,De toekomstige bewoners zijn zó tevreden over de voortgang dat ze daags voor Kerstmis onze medewerkers verrasten door een frietkar de bouwplaats op te laten rijden. Dat werd erg gewaardeerd."

INFRASTRUCTUUR

Momenteel zijn dagelijks tien tot twintig mensen bezig met de afbouwwerkzaamheden. Na de oplevering gaat Helder Projectontwikkeling uit Breda de slag met de infrastructuur en de bestrating.

De straatnaam Petershof verwijst naar het vroegere wegrestaurant Peters Hoek op die plek. Het horecabedrijf van wijlen Peter Fernhout leeft ook voort in de naam van het nabijgelegen viaduct dat in 1995 werd gebouwd toen de A2 werd verbreed.

VRIJSTAANDE WONING

Overigens wordt niet alleen het bouwproject Petershof in dit deel van Boxtel gerealiseerd. Er schuin tegenover (rechtsonder op de foto, naast de bestaande boerderij) is het voorbije najaar de bouw van een vrijstaande woning gestart. Daarvoor werd in april vorig jaar door de gemeente Boxtel een vergunning verleend.


Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat over twee maanden opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk).



RECTOR TERUG NAAR SPORTWERELD

Joris Hermans na ruim een jaar weg bij BHC en JRL


JAN HERMENS

Hij werkte niet lang in Boxtel, maar had het er wel goed naar zijn zin. De droombaan die in Nijmegen voorbijkwam, kon hij echter niet laten schieten. Joris Hermans, tot voor kort rector van het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum, spreekt van een 'Koemannetje'.

Oud-bondscoach Ronald Koeman had succes met het Nederlands voetbalelftal, maar toen FC Barcelona aan de bel trok, vertrok hij naar Spanje. Hermans: ,,Soms komt een trein voorbij die je echt niet wil missen."

Hij begon niet aan zijn baan bij de Scholengroep Boxtel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) met de intentie om al na anderhalf jaar te vertrekken. ,,Ik werkte er ook echt met plezier. Maar deze kans was zo uniek. Ik heb er lang over na moeten denken. Het was ingewikkeld, want enerzijds wilde ik loyaal blijven aan de scholen, anderzijds lonkte de sportwereld enorm."

OLYMPISCHE SPELEN

Hermans heeft een uitgebreide achtergrond in sportzaken en het hoger onderwijs. Hij maakte beroepsmatig drie Olympische Spelen mee, begeleidde topsporters als Pieter van den Hoogenband en Sven Kramer, was docent in het hoger beroepsonderwijs en zette het sportinstituut van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen op.

Sinds maandag is hij Hoofd Sport aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ,,Die functie sluit zo naadloos aan bij mijn profiel. Ik merkte ook dat ik de sportwereld miste. Daarnaast komen zulke functies niet vaak vacant wat ook echt meespeelde in het uiteindelijke besluit.”

De Radboud Universiteit beschikt over een groot en tamelijk nieuw sportcentrum, met ongeveer 20.000 leden. Hermans: ,,Daarnaast zit in diverse vakgroepen sport het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs ingebed. Voor mij een uitdaging om vanuit het sportcentrum deze verbindingen aan te gaan."

BEGRIPVOLLE REACTIES

Hoewel Hermans pas een paar dagen in Nijmegen werkt, wist hij eind september al van zijn overstap. OMO, de scholen, teamleden en ouders zijn dan ook al op de hoogte. ,,De reacties waren begripvol", aldus Hermans. Zijn werkgever in Boxtel vond het vertrek jammer. ,,Maar men snapte ook dat wanneer er zo'n mogelijkheid op je pad komt, je een keuze moet maken."

Jos Kusters, voorzitter raad van bestuur van OMO, reageert op het vertrek van Hermans: ,,Joris heeft zich met hart en ziel ingezet voor OMO-scholengroep Boxtel. Zijn expertise, inzet en toewijding gaan wij missen. Jammer dat hij ons na een kleine twee jaar al verlaat, maar we respecteren zijn besluit."

De procedure om een opvolger voor Joris Hermans te vinden, is gaande.

Achtervolging

Een helikopter achtervolgde zondagmiddag twee motorcrossers die illegaal op de Oirschotse Heide in Oirschot rondreden. Deze cirkelde een tijdje boven Liempde, Boxtel en Sint-Michielsgestel om uiteindelijk te landen aan De Kaatse Hoeven in Gemonde. Daar is het tweetal aangehouden en bekeurd door de politie en de marechaussee.


Joris Hermans verruilde de twee middelbare scholen in Boxtel voor een baan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. (Foto: Albert Stolwijk, 2020).