Sem Moeskops beantwoordde 98 van de honderd vragen en opdrachten goed. De Tilburgse was daarmee de winnaar van gezinsquiz die de familie Van Alphen op tweede kerstdag hield. Gisteren nam zij met haar vriend Koen van der Vorst de prijzen in ontvangst uit handen van de broers (vlnr) Jean-Luc, Paul en Dirk van Alphen. (Foto: Peter de Koning).
Sem Moeskops beantwoordde 98 van de honderd vragen en opdrachten goed. De Tilburgse was daarmee de winnaar van gezinsquiz die de familie Van Alphen op tweede kerstdag hield. Gisteren nam zij met haar vriend Koen van der Vorst de prijzen in ontvangst uit handen van de broers (vlnr) Jean-Luc, Paul en Dirk van Alphen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

4.917 EURO VOOR PRINSES BEATRIX SPIERFONDS

Animo voor kerstquiz boven verwachting

Met meer dan tweehonderd gezinnen die deelnamen, werd de familiequiz van de vijf broers Van Alphen op tweede kerstdag een doorslaand succes. Ze haalden met hun corona-alternatief voor de kerstborrel 4.917 euro op voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Door vijf euro over te maken kregen belangstellenden zaterdagochtend een lijst met honderd vragen voorgeschoteld. Deelnemers hadden anderhalve dag de tijd om de antwoorden te zoeken. Sem Moeskops uit Tilburg was met 98 goede antwoorden de beste inzender en ontving gistermiddag bij kasteel Stapelen de prijzen: een fles bubbels en een spellenpakket om de jaarwisseling door te komen.

Moeskops is een vriendin van twee nichtjes uit de familie Van Alphen waarbij de zeldzame erfelijke spierziekte myotone distrofie (MD 1) is vastgesteld, ook wel de ziekte van Steinert genoemd. Met het begin dit jaar gestarte onderzoeksprogramma gentherapie wil het Prinses Beatrix Spierfonds de studie naar spierziekten een impuls geven. De ambitie is om binnen vijf jaar gentherapie te testen bij mensen met een spierziekte in Nederland.

SPONTAAN

De broers Jean-Luc, Dirk, Rob, Marc en Paul van Alphen doneren de opbrengst van hun spontane actie aan het onderzoek dat onder meer wordt geleid door professor Hans van Bokhoven van het Radboudumc in Nijmegen. De prijzen werden spontaan beschikbaar gesteld door Bosch Wijnkopers en Van de Moosdijk Speelgoed.

Sem Moeskops beantwoordde 98 van de honderd vragen en opdrachten goed. De Tilburgse was daarmee de winnaar van gezinsquiz die de familie Van Alphen op tweede kerstdag hield. Gisteren nam zij op de brug van kasteel Stapelen met haar vriend Koen van der Vorst de prijzen in ontvangst uit handen van (vlnr) Jean-Luc, Paul en Dirk van Alphen . (Foto: Peter de Koning).