Kinderen verkleed als de Oosterse wijzen uit het geboorteverhaal van Christus brengen hun ingezamelde donaties naar de Sint-Williborduskerk in Esch. Daar zingen ze samen met pastoor Geertjan van Rossem het aldoude driekoningenlied. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).
Kinderen verkleed als de Oosterse wijzen uit het geboorteverhaal van Christus brengen hun ingezamelde donaties naar de Sint-Williborduskerk in Esch. Daar zingen ze samen met pastoor Geertjan van Rossem het aldoude driekoningenlied. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Driekoningen trekken in Esch niet langs deuren

'Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed...' Deze tekst van klinkt op 6 januari her en der nog altijd uit de mond van de kinderen die langs de deur gaan. Esch, waar de traditie jaarlijks door parochievrijwilligers wordt georganiseerd, slaat deze keer over.

Kinderen die, verkleed als de drie wijzen uit het Oosten die op zoek zijn naar het Christuskind, zingend aanbellen om een lekkernij 'te scoren'. Maar steeds vaker ook om donaties voor het goede doel in te zamelen. Corona zal zeker van invloed zijn op de invulling van de traditie deze keer.

Het driekoningenzingen in Esch kent een lange geschiedenis en werd heel lang georganiseerd door parochievrijwilliger Theo van den Heuvel. Vandaag de dag zetten Désiré Timmermans en Rita van Schijndel de traditie voort. Vorig jaar werd nog 150 euro bijeen vergaard voor stichting Het Gehandicapte Kind. Na afloop werd de collecte afgedragen en zongen de kinderen opgewerkt in de Sint-Willibrorduskerk met gitaarbegeleiding van pastoor Geertjan van Rossem.

SUGGESTIES AANDRAGEN

Deze keer gaan de kinderen in Esch niet op pad, meldde Timmermans dinsdag. ,,We vinden het niet verantwoord om kinderen in coronatijd langs de deuren te sturen. Daarom slaan we een jaartje over."

Elk jaar wordt een ander goed doel gekozen waar de opbrengst naartoe gaat. Mensen die daarvoor suggesties hebben, kunnen die doorgeven aan Désiré Timmermans via telefoonnummer (0411) 60 15 60.