1+1=11 sjow in Gemonde in volle gang.
1+1=11 sjow in Gemonde in volle gang. Foto: Eigen collectie

Digitale 1+1=11 Sjow voor Gemondse carnavalsjeugd

Een soort Holland's got talent is het, de Gemondse 1+1=11 Sjow. Kinderen uit het dorp kunnen meedoen met de meest uiteenlopende acts. Hun eigen huiskamer vormt deze keer het podium. Zondag 3 januari vanaf 15.11 uur is de show te zien via internet.

Bijeenkomsten met publiek zijn momenteel niet toegestaan. Geen zaal met toeschouwers dus. Maar het bestuur van jeugdcarnavalsstichting De Mullukzuipertjes is niet voor een gat te vangen. Met behulp van moderne techniek is er toch een 1+1=11 Sjow.

Her en der waren de afgelopen maanden online televisieprogramma's te zien. Wat in het groot kan, kan ook in het klein. Kinderen die mee willen doen aan de Gemondse middag vol amusement, moeten thuis een filmpje van hun optreden maken en doorsturen naar de organisatie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar zendt de organisatie de filmpjes uit. Een jury geeft live commentaar en bepaalt wie uiteindelijk de 1+1=11-bokaal wint.

De deelnemers bepalen zelf wat voor act ze opvoeren. Ze mogen zingen, playbacken, dansen, goochelen, moppen tappen, tonpraten, hun hond door een hoepel laten springen of wat ze maar bedenken. Meer informatie over de show en over de inschrijving is te vinden op de website van de carnavalsstichting: www.mullukzuipertjes.nl. (Foto: eigen collectie).