JANUARI: Omdat een nieuwjaarsduik morgen niet mag, hier nog een plaatje toen het nog wél plaats kon vinden. Ook bij aanvang van dit rare jaar wisten veel mensen recreatieplas De Langspier te vinden om een frisse duik te nemen en het nieuwe jaar in te luiden. Morgen moeten we maar onder een koude douche gaan staan...
JANUARI: Omdat een nieuwjaarsduik morgen niet mag, hier nog een plaatje toen het nog wél plaats kon vinden. Ook bij aanvang van dit rare jaar wisten veel mensen recreatieplas De Langspier te vinden om een frisse duik te nemen en het nieuwe jaar in te luiden. Morgen moeten we maar onder een koude douche gaan staan... Foto:

Jaaroverzicht Boxtel

Een coronajaar in beeld met foto's van: Bas van den Biggelaar, Hans van Doorn, Pål Jansen, Peter de Koning, Albert Stolwijk en diverse lezers.

FEBRUARI: Zoveel publiek hebben we al even niet meer gezien. Tijdens Denziz with the Stars danste Marloes van Loon de sterren van de hemel. Het is vooralsnog ook de laatste keer dat dit evenement is gehouden, want in april maakten de eigenaren bekend te stoppen met hun dansschool vanwege de coronacrisis.
FEBRUARI: Eens, maar dan nooit meer: wandelen over de begin dit jaar geopende natuurbrug De Mortelen over het spoor tussen Boxtel en Best. Intussen maken veel dieren al gebruik van het ecoduct, dat ruim 10 miljoen kostte om te bouwen.
FEBRUARI: Wel carnaval in Eendengat, maar geen Grote Eendentrek. De jaarlijkse optocht ging niet door vanwege een flinke storm. De waggelaars en waggelarinnekes lieten zich niet van hun stuk brengen en feestten vrolijk verder.
MAART/APRIL: Veel Boxtelse artiesten togen naar verzorgingshuizen in de gemeente om de bewoners en medewerkers daar een muzikaal hart onder de riem te steken.
JANUARI: De Kinderboerderij en de gemeenschapshuizen trokken begin dit jaar aan de noodklok omdat hun subsidies met 10 procent gekort worden. De gemeente Boxtel zit in financieel zwaar weer en moet de broekriem aanhalen. De korting werd later een jaar uitgesteld.
APRIL: Plots doken ze overal op voor de ramen: beren. In alle soorten en maten wisten zij de harten van kinderen te stelen die massaal op berenjacht gingen. Zo was er toch wat vertier in het begin van de coronatijd.
APRIL: Een bizar beeld in het voorjaar, lege klaslokalen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus mochten scholen alleen nog op afstand lesgeven. Dat zorgde voor wat ongemakken thuis. Ook in de Boxtelse basis- en middelbare scholen bleef het stil tot begin juni.
MAART: De coronacrisis bracht al snel schrijnende situaties met zich mee. Doordat verzorgingshuizen in quarantaine gingen, mochten kinderen hun ouders of opa's en oma's niet meer fysiek zien. Een verjaardag vieren vanachter een hek is toch anders dan binnen met een gebakje.
APRIL: Thuis les krijgen via zoom, teams of wat voor programma de scholen ook maar konden gebruiken om hun leerlingen toch nog de nodige lesstof bij te brengen in de eerste lockdown.