MAART: Normaal gesproken is dit geen foto om mee te nemen in een jaaroverzicht. Er wordt in een doorsnee seizoen immers wekelijks gevoetbald. In dit coronajaar is dit echter een plaat met een verhaal. De derby tussen RKSV Boxtel en Essche Boys was de laatste wedstrijd in het seizoen 2019/2020.
MAART: Normaal gesproken is dit geen foto om mee te nemen in een jaaroverzicht. Er wordt in een doorsnee seizoen immers wekelijks gevoetbald. In dit coronajaar is dit echter een plaat met een verhaal. De derby tussen RKSV Boxtel en Essche Boys was de laatste wedstrijd in het seizoen 2019/2020. Foto: Hans Verberk

Jaaroverzicht sport


Op sportief gebied hakte de coronacrisis er ook flink in. Foto's: Bas van den Biggelaar, Peter de Koning, Albert Stolwijk en Hans Verberk.

MEI: Buurtsport Boxtel sprong in het gat dat de tijdelijke sluiting van de gymzalen achterliet. De buurtsportmedewerkers wilden kinderen meer laten bewegen als zij even geen online les hadden. Zo kwamen ze toch nog een beetje buiten. Veel kinderen trok de sportsessie de eerste keer nog niet, dat groeide met de tijd.
AUGUSTUS: Na een lange stop mochten tegen het einde van de zomervakantie de eerste competities weer van start. De softbalsters van Ducks hadden de eer tot de eerste sporters te behoren die weer in teamverband met elkaar het veld op mochten. En dat precies op de dag dat het ook nog eens bloedheet was...
FEBRUARI: Toen corona nog niet in ons woordenboek voorkwam, ging het nog over het klimaat. Dat is precies waar deze jonge dansers en muzikantjes van Star Company voor demonstreerden: een betere wereld en leefomgeving.
NOVEMBER: Patrick van den Aker loopt normaliter op tal van plaatsen marathons namens Run for Kika, maar dat lukte door corona niet. Daarom rende hij een Boxtelse marathon.
JANUARI: Het moest een heus feestjaar worden, het 40-jarig bestaan van badmintonvereniging BC' 80. De eerste activiteit was nog memorabel, een toernooi met blacklights in sportcentrum De Dommel. Daarna vielen de feestelijkheden stil...
APRIL: De scholen moesten nog even dicht blijven, maar jonge kinderen mochten toch weer wat meer bewegen in teamverband. Bij RKSV Boxtel werd dan ook snel gestart met de voetbaltrainingen. Hier traint het team JO9-1.
MAART: Omdat de scholen waren gesloten zocht de jeugd plekken om de energie kwijt te kunnen. Onder meer op de sportvelden van RKSV Boxtel en ODC trapten zij een balletje. Maar omdat de accommodaties officieel ook gesloten waren, riepen de clubs de jeugd op om niet naar hun velden te komen.
OKTOBER: Nog een jubileum dat door de omstandigheden in het water viel: het 90-jarig bestaan van de Boxtelse hockeyclub MEP. Er werd nog wel een logo onthuld en er komt een boek uit over de geschiedenis van de club, maar daar blijft het voorlopig bij. De organisatie hoopt volgend jaar alsnog uit te kunnen pakken, maar dan moet wel eerst corona bedwongen worden.
FEBRUARI: Judoka Keira Kreijveld van Judoclub Liempde wist als jongste in haar klasse een gouden medaille te behalen tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in Gilze.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding