Top 2000-quiz: 1.123 euro voor Voedseltuin

De digitale Top 2000-quiz van The Brain die zondag vanuit café Becoloth werd uitgezonden, heeft 1.123 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar de Voedseltuin op het terrein van De Kleine Aarde.

Quizmasters Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain houden het vragenspel normaal gewoon in de kroeg, dit keer kozen zij voor een online variant. Daar bonden zij tevens een goed doel aan. De opbrengst overtrof al hun verwachtingen, zo liet het tweetal via Facebook weten.

Twee teams moesten de eerste plek delen: Victory Boogie Woogie en Per Seconde Grijzer. Op plaats drie eindigden Koffie Tobruk en De Heeren van Vijf, zij hadden slechts een punt minder dan de winnaars.

In 2021 gaat The Brain door met online quizzen. De eerste is donderdag 21 januari vanaf 19.50 uur via Facebook.


Intekenen voor verhalenboek Boxtel mogelijk


Het boek 'Boxtel - 2020 in 366 verhalen' is vol. De verhalen van de afgelopen dagen worden nog verwerkt en dan kan het team echt de laatste hand leggen aan de bijna vierhonderd pagina’s tellende bundel. In het voorjaar rolt het boek van de pers, maar het kan nu al worden gereserveerd.

Bert Engelbart, Marc Cleutjens, Roeland Heesbeen, Linda van de Wiel en Peter de Koning staan aan de wieg van de publicatie. Naast individuele auteurs vulden ook voetbalteams, muziekgroepen en andere gezelschappen een pagina in het verhalenboek. De uitbraak van het coronavirus in maart van dit jaar zorgde ervoor dat het drukwerk een heel ander karakter kreeg dan in eerste instantie was verwacht.

Belangstellenden kunnen een exemplaar reserveren en bestellen via e-mail: boxtel2020@gmail.com. De intekenprijs is 19,95 euro. Binnen enkele weken wordt een betaalverzoek verstuurd. Over het afhalen van het boek krijgt men begin volgend jaar persoonlijk bericht.