Samen aan de keukentafel spelletjes spelen tijdens deze tweede lockdown. De familie Geelen maakt zo de tijd wel vol. (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Ad van de Wetering.)
Samen aan de keukentafel spelletjes spelen tijdens deze tweede lockdown. De familie Geelen maakt zo de tijd wel vol. (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Ad van de Wetering.) Foto: Ad van de Wetering

What's Up, Cato, Polle & Tijl?


Het is best lastig om je te vermaken tijdens deze tweede, zware lockdown. Cato (9), Polle en Tijl (beiden 8) Geelen hebben echter een oplossing. Het drietal vermaakt zich prima met spelletjes, bingo en dromen over vijftien miljoen euro…

Vertel eens Cato, Polle en Tijl: hoe vermaken jullie je tijdens deze tweede lockdown? Tijl: ,,We knuffelen veel, ik speel graag met lego en we doen veel spelletjes." Polle: ,,Gamen met Tijl vind ik leuk. Ik houd ook van knuffelen en ga vaak naar het speeltuintje tegenover ons huis.” Cato: ,,En we hebben een staatslot gekocht en we hebben veel gefantaseerd over wat we doen als we winnen. We hebben een half lot dus we kunnen vijftien miljoen euro winnen.”

Wauw, dat is vet. Wat zouden jullie doen met vijftien miljoen euro? Cato: ,,Daar heb ik al heel veel over nagedacht. Ik wil verhuizen naar de Molenwijkseweg, dat is hier om de hoek. Daar staat een heel mooi huis. Het lijkt klein, maar van binnen is het heel groot. Er staat een huisje in de tuin. Ik wil ook graag een hond, een Maltezer of een ruwharige Jack Russel.” Polle: ,,Ik wil ook een hond en een huis aan de Dommel. We zijn voor de grap naar een heel groot huis in Oirschot gaan kijken met een bar, een zwembad en heel grote sauna. Maar we willen in Boxtel blijven wonen.”

En jij Tijl? ,,Ik wil graag vier hamsters, we hebben er nu twee. Ik wil ook twee cavia’s en een klein schattig harig hondje. Ik wil een papegaai en een parkiet. Een soort kinderboerderij eigenlijk. Die hebben we al. Want we hebben al kippen, maar ik wil er nog meer. En ik wil een geit. In dat grote huis aan de Molenwijkseweg wil ik wel wonen. Dan hebben we een grote tuin. En in het kleine huisje in de tuin kan dan een poesje wonen.”

Wat als jullie de Staatsloterij niet winnen? Tijl: ,,Dat maakt me niks uit hoor. Waar we nu wonen is het ook gewoon goed.” Polle: ,,Daar ben ik het mee eens.” Cato: ,,Ik zou het wel jammer vinden. Maar het is hier inderdaad fijn. Oh, Polle zegt net dat hij ook een pony wil…”

u Samen aan de keukentafel spelletjes spelen tijdens deze tweede lockdown. De familie Geelen maakt zo de tijd wel vol. (Foto: Ad van de Wetering.)