JANUARI: Met z'n allen bij elkaar komen voor een dorpsquiz. De deelnemers van de Gemondse editie moesten hier een bouwwerk van satéprikkers maken. Arnoud van de Sande houdt er de rolmaat bij, terwijl Herman Bressers het resultaat op beeld vastlegt.
JANUARI: Met z'n allen bij elkaar komen voor een dorpsquiz. De deelnemers van de Gemondse editie moesten hier een bouwwerk van satéprikkers maken. Arnoud van de Sande houdt er de rolmaat bij, terwijl Herman Bressers het resultaat op beeld vastlegt. Foto: Peter de Koning

Jaaroverzicht
Lennisheuvel en Gemonde


Foto's: Bas van den Biggelaar, Hans van Doorn, Peter de Koning, Albert Stolwijk en lezers.

JANUARI: Toen de Sint-Theresiaschool gloednieuw was, in 1930, poseerden alle leerlingen voor een schoolfoto. Dat deden zij ook in 2005 bij het 75-jarig bestaan en dit jaar opnieuw omdat de school in Lennisheuvel negentig jaar bestond. In juni zou het feest zijn, maar dat ging vanzelfsprekend niet door.
MAART: De coronacrisis maakt ondernemers creatief. Zo ook de uitbater van eetcafé Meneer Klaver in Lennisheuvel. Hij zette een frietkar buiten toen zijn zaak op slot moest om toch nog wat centen te verdienen. Inmiddels heeft hij zijn keuken ingeruild voor de kantine van Vion.
JUNI: De pastorie in Lennisheuvel stond nog niet zo lang te koop toen dorpsbewoners Ton en Ine Jonkers het pand kochten. Er wordt ondertussen flink verbouwd.
AUGUSTUS: Waar op veel plekken het bouwdorp werd afgelast, mochten de kinderen in Lennisheuvel toch aan de bak. Het mondde uit in een speels festival.
JUNI: In de tuin van Gemondenaar Twan van Eindhoven en zijn vrouw Miranda staan geen rozen, fuchsia's of clematissen, maar agaves, yucca's, palmen en cactussen. Zij hebben een bijzondere hobby waar ze veel mee bezig zijn.
FEBRUARI: Gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel liep twee dagen vol voor het carnavaleske snertconcert van de Beyersland Kapel. Het leidde tot komische capriolen.
MEI: De uitvaart van LSV-icoon René van Oirschot zorgde voor veel drukte toen de rouwstoet voorbijtrok. Dorpsbewoners vormden in de straten van Lennisheuvel, vanaf zijn woning in de wijk Het Gescheurd Hemd, een erehaag omdat er vanwege de coronacrisis er niet veel personen tegelijk de Sint-Theresiakerk binnen mochten.
NOVEMBER: Medewerkers van basisschool Sint-Lambertus in Gemonde waren in hun nopjes vanwege een schenking die het gewenste technieklokaal een stap dichterbij bracht.
NOVEMBER: Alles was anders dit jaar, zo ook de intocht van Sinterklaas. Hij trok per bus door alle dorpen en deed daarbij ook Lennisheuvel aan.