JANUARI: Nog ruim voor coronatijd was er even paniek in Liempde. Zowel de ploeg als het paard uit het kunstwerk De Ploegende Boer was verdwenen. Het bleek om een stunt te gaan van oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied, Drenthe. Het beeld kwam een week later weer terug en de kwestie werd op een ludieke manier opgelost.
JANUARI: Nog ruim voor coronatijd was er even paniek in Liempde. Zowel de ploeg als het paard uit het kunstwerk De Ploegende Boer was verdwenen. Het bleek om een stunt te gaan van oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied, Drenthe. Het beeld kwam een week later weer terug en de kwestie werd op een ludieke manier opgelost. Foto:

Jaaroverzicht Liempde


In een jaar waarin bijna alles moest worden
afgelast, gebeurde er toch best nog veel.
Foto's: Albert Stolwijk, Gerard Schalkx,
Peter de Koning, Hans van Doorn.

MEI: De leden van hofkapel De Kromploegers wilden graag hun muzikale steentje bijdragen tijdens de eerste weken van de coronacrisis. Zij besloten om een felicitatiedienst op te zetten, waarbij muzikanten een serenade kwamen brengen aan jarige Liempdenaren. Het werd een groot succes. Vorige week besloot de muziekgroep om de dienst weer op te starten.
FEBRUARI: We kunnen het ons nu nauwelijks meer voorstellen, maar het laatste feest dat we met z'n allen vierden was carnaval. Tijdens de kolderzitting in het Wapen van Liempde was het dan ook volle bak.
APRIL: Een kuus, dat kan een varken of een koe zijn, afhankelijk van waar je in Brabant bent. Op de grens van Liempde en Oirschot staat een paal die de (taal)grens aanduidt. Er werd een programma over gemaakt door Omroep Brabant.
JUNI: Het mocht weer, de horeca opende de deuren en direct vulden we de terrasstoelen om van het zonnetje en het gerstenat te genieten.
APRIL: Corona beheerste dit jaar ons leven, maar dat van Peggy van Wijk nog meer. De Liempdse verzorgster werkt normaal gesproken op De Vlaswiek, maar draaide nu overuren op de corona-afdeling van Liduina in Boxtel. Zo droeg ze haar steentje bij.
MEI: Liempde had een tijdje moeite met kloklezen, want de wijzerplaten uit de kerktoren werden vervangen. Na enkele weken zonder tijdsaanduiding, waren inwoners na de terugplaatsing weer bij de tijd.
JUNI-DECEMBER: Niet iedereen staat te springen om het nieuwbouwproject Zonneweide West. Enkele bewoners die met hun tuin grenzen aan de nog te bouwen wijk willen ruimte voor een uitrit. Twee kregen hun zin, maar voor een derde uitrit bleek geen plek. Vele gesprekken tussen de bewoners en de projectleiders volgden.
APRIL: Al snel in de eerste lockdown doken de initiatieven voor thuisentertainment op, zoals deze online bingo-avond in het Struifhuis. Er zouden nog enkele edities volgens, niet alleen in Liempde, maar in de hele regio.
JULI: Stan Verhoeven werd voor de Liempdse agrariërs het gezicht van het protest in de strijd om de toekomst van boerenbedrijven.