Kampeerboerderij en minicamping De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde biedt al bijna dertig jaar kleinschalige verblijfsrecreatie. Die functie blijft behouden, meldt scheidend eigenaar Ton van Beugen. (Foto: Albert Stolwijk).
Kampeerboerderij en minicamping De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde biedt al bijna dertig jaar kleinschalige verblijfsrecreatie. Die functie blijft behouden, meldt scheidend eigenaar Ton van Beugen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TON VAN BEUGEN VERKOOPT LIEMPDSE MINICAMPING

Mus'donck komt in andere handen

HENK VAN WEERT

Een in Eindhoven woonachtige, maar in Boxtel geboren ondernemer wordt medio januari de nieuwe eigenaar van camping en groepsaccommodatie De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde. De huidige exploitant Ton van Beugen (71) houdt het na bijna dertig jaar voor gezien.

Van Beugen vertelde deze week dat hij eigenlijk al eerder had willen stoppen. Maar zijn beide zoons en dochter werkten mee in het bedrijf en hij hoopte dat zij De Mus'donck wilden voortzetten. Maar de kampeerboerderij is volgens Van Beugen een uit de hand gelopen hobby waar niet heel veel geld mee is te verdienen. De kinderen zagen van een overname af.

Mede vanwege recente gezondheidsklachten is Van Beugen blij dat er een nieuwe eigenaar komt. ,,De naam Mus'donck verdwijnt, maar de functie van verblijfsrecreatie blijft. Dat is zo ook in het bestemmingsplan van de gemeente Boxtel vastgelegd", vertelt Van Beugen.

De recreatieondernemer startte de kampeerboerderij begin jaren negentig met zijn vrouw die elf jaar geleden overleed. Aanvankelijk was het alleen een kampeerboerderij, maar er was vraag naar meer en zo ontstond ook een kleinschalige camping waar momenteel plek is voor dertig caravans.

PKK-TRAININGEN

In november 2004 kwam De Mus'donck landelijk in het nieuws. Uit onderzoek van de nationale recherche bleek dat in de Liempdse kampeerboerderij ruim twintig personen een opleiding voor de militante Koerdische afscheidingsbeweging PKK volgden. Zij werden voorbereid op de gewapende strijd van de PKK in Turkije. Het zou vooral gaan om theoretische trainingen.

Buiten Liempde werden ook in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Capelle aan den IJssel woningen doorzocht en mensen aangehouden.


p Kampeerboerderij en minicamping De Mus'donck aan de Gemondesestraat in Liempde biedt al bijna dertig jaar kleinschalige verblijfsrecreatie. Die functie blijft behouden, meldt eigenaar Ton van Beugen, die medio januari zijn bedrijf overdraagt. (Foto: Albert Stolwijk).


ORGANISATIES LANCEREN CENTRAAL TELEFOONNUMMER

Gezamenlijk hulploket in coronatijd

Om kwetsbare inwoners van de gemeente Boxtel tijdens deze tweede lockdown gericht hulp te bieden is er een centraal telefoonnummer voor praktische vragen in het leven geroepen. Hiervoor hebben de gemeente, Samen Ouder Worden in Boxtel, welzijnsorganisatie ContourdeTwern en woonstichting Joost de handen ineengeslagen.

Tijdens de eerste coronagolf toonde de Boxtelse gemeenschap zich vitaal en veerkrachtig met veel spontane en hartverwarmende acties. Nu deze tweede lockdown opnieuw voor veel beperkende maatregelen zorgt, willen de organisaties in Boxtel de krachten bundelen om een bereikbaar steunpunt te bieden.

INVENTARISATIE

Via een centraal telefoonnummer kunnen inwoners van de gemeente al hun hulpvragen stellen. Dat kan variƫren van even met iemand praten, hulp regelen bij het doen van boodschappen of andere praktische ondersteuning aanvragen. Er volgt dan een inventarisatie en de juiste instanties gaan vervolgens aan de slag of worden op de hoogte gesteld van het verzoek. Hiervoor worden ook Boxtelse vrijwilligersorganisaties ingeschakeld.

Het nummer is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur via (0411) 65 58 99. Voor vragen rond gespecialiseerde zorg kunnen inwoners contact opnemen met Wegwijs, via: (0411) 65 59 90.

In combinatie met deze onzekere coronaperiode denken de samenwerkende organisaties dat inwoners soms onverwacht in de knel komen en daardoor (nog) niet zelf hun hulpvraag kunnen of durven stellen. Hierop zijn de vrijwilligers-, ouderen-, zorgorganisaties en woonstichting Joost de komende tijd extra alert.


'Bella' blaast bomen omver; schade valt mee

Storm Bella heeft ook in Boxtel voor wat ongemakken gezorgd. In de berm van de Keulsebaan rukte de harde wind zaterdagnacht een boom uit de grond. Tussen rotonde De Goor en de afslag Oirschotseweg viel deze op de rijbaan.

De brandweer werd rond half drie 's nachts opgeroepen om de versperring weg te halen. Na een uur lag het hout in de berm en werden de rijbanen weer vrijgegeven.

Op de plek waar de Eindhovenseweg overgaat in de Oude Rijksweg bleek een boom evenmin bestand tegen de wind en viel op het wegdek en het fietspad. Met de hulp van een passant werd de boom in stukken gezaagd en opgeruimd.

Zondag waren lagen op veel plekken takken, groot en klein, op stoepen, wegen en in plantsoenen.

Ook brak een grote tak uit een boom op de oever van de vijver Vorsenpoel in Boxtel-Oost. De wilg bleek niet te redden en werd dinsdagochtend door medewerkers van de gemeentelijke dienst Openbare Ruimte omgezaagd.

Bij de vijver Vorsenpoel brak een enorme tak uit een wilg. De boom bleek niet te redden en werd dinsdag gerooid. (Foto: Henk van Weert).