Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDENAAR VALT IN DE PRIJZEN BIJ QUIZ

Maarten mag twee minuten gratis winkelen

Liempdenaar Maarten Termeer mocht vorige week donderdagochtend in alle vroegte twee keer een minuut gratis winkelen bij de Coop in zijn woonplaats. Een keer voor zichzelf en een keer voor de Voedselbank. Hij viel vrijdag 18 december in de prijzen tijdens de grote online tv-show van Op Liemt Gemunt.

Termeer: ,,Onderdeel van de tv-show was een quiz met drie rondes. Ik won er een, de prijs was een minuut gratis winkelen." Na het spel bleek tevens dat Termeer winnaar was van de hele quiz. Hij sleepte met die overwinning ook nog eens een scooter in de wacht. ,,Ja, hartstikke leuk. Ik vond de hele avond geslaagd, het is mooi dat Op Liemt Gemunt zo'n show georganiseerd heeft, in deze tijd waarin vrijwel alle evenementen afgelast zijn."

De trompettist van De Kromploegers mocht uiteindelijk niet een, maar twee winkelkarren vullen bij supermarkt Coop van Jan Tax. Termeer: ,,Er waren erg veel kaarten verkocht voor de show, dus besloot de organisatie nog een goed doel te steunen. Dat werd uiteindelijk Voedselbank Boxtel."

VERBOUWEN

In zijn eigen winkelkar laadde Termeer vooral chips, borrelnootjes en bier. Dat had een speciale reden: ,,Wij gaan binnenkort verbouwen en kunnen dan drie maanden niet koken. Etenswaren inslaan had dus niet zoveel zin." De muzikant dacht vervolgens aan de hofkapel. ,,We repeteren nu niet, maar normaal gesproken blijven we na het oefenen graag nog wat drinken. Vandaar chips en bier."

Het gezin Termeer hoeft het overigens geen drie maanden zonder warme maaltijd te stellen: ,,We kunnen aanschuiven bij onze ouders."

Voor de voedselbank plukte de Liempdenaar houdbare producten uit de schappen. Pasta's, conserven en dergelijke. ,,Het was best spannend. Zo'n minuut is snel voorbij."


q Maarten Termeer mocht vorige week twee keer een minuut gratis winkelen bij supermarkt Coop in Liempde vanwege zijn winst in de quiz van de vorige week gehouden online TV-show in zijn dorp. (Foto: Gerard Schalkx).