Christien van Schijndel tijdens de digitale laatste raadsvergadering van de gemeente Haaren vorige week donderdag. Gewoon vanuit huis in plaats van de raadzaal. (Foto: eigen collectie).
Christien van Schijndel tijdens de digitale laatste raadsvergadering van de gemeente Haaren vorige week donderdag. Gewoon vanuit huis in plaats van de raadzaal. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

LAATSTE RAADSVERGADERING VINDT ONLINE VIA 'ZOOM' PLAATS

Haaren zwaait raadsleden digitaal uit

RENS VAN DEN ELSEN

Nadat vorige week dinsdag in Boxtel afscheid werd genomen van de vertrekkende gemeenteraadsleden, volgde donderdag een dergelijke bijeenkomst voor hun collega's in Haaren. In Boxtel kwamen de leden nog bijeen in de raadzaal, Haaren besloot alles alleen digitaal te doen.

Voor de meeste gemeenteraadsleden in de op te splitsen gemeente zit het werk er na 1 januari op. Twee van hen maken zich echter op om zitting te nemen aan de Boxtelse raadstafel: Peter den Ouden en Christien van Schijndel-Pijnenburg, beiden uit Esch en nu nog lid van de politieke partij Samenwerking '95. Vanaf 1 januari zijn zij actief voor evenknie Combinatie95. Dorpsgenoot Peter Stark, tot vorige week raadslid voor de VVD in Haaren, greep in Boxtel net naast een zetel.

LEVE BOXTEL

Zowel Den Ouden als Van Schijndel werden donderdagavond tijdens de digitale raadsvergadering nog verrast met een taartje. ,,Ik vind het jammer dat Haaren wordt opgesplitst. Maar de democratie heeft beslist. We blijven ons inzetten voor Esch, maar ook de andere dorpen uit de gemeenschap. Per 1 januari bestaat de gemeente Haaren niet meer, maar wij gaan voor Boxtel, dus leve Boxtel", laat Van Schijndel met een knipoog weten.