Zo moet de nieuwe entree van woonvorm De Munsel aan de Voetboog in Boxtel eruit komen te zien. Mits alles volgens planning verloopt, begint de uitvoering van de renovatie in februari.
Zo moet de nieuwe entree van woonvorm De Munsel aan de Voetboog in Boxtel eruit komen te zien. Mits alles volgens planning verloopt, begint de uitvoering van de renovatie in februari. Foto: De Loods Architecten en Adviseurs

BEWONERS TIJDELIJK NAAR NOODVOORZIENING IN SCHIJNDEL

Fikse renovatie woonvorm De Munsel

PÅL JANSEN

De binnenzijde van woonvorm Munsel wacht een grondige renovatie. Overkoepelende organisatie SWZ Zorg uit Son wil alle drie de woonunits en de centrale gang aanpakken. In etappes verhuizen bewoners gedurende de renovatie naar Schijndel. De buitenzijde van het gebouw aan de Voetboog krijgt ook een opknapbeurt.

De grootste verandering voor de bewoners zijn de natte ruimtes in de appartementen. De keukens worden groter en de badkamers worden aangepakt. Daarnaast zullen ook de drie hallen van de studio's een nieuwe look krijgen. Bovendien wachten de centrale hal, de gezamenlijke ruimtes en enkele kantoorplekken ook nog vernieuwingen.

De buitenmuren van het gebouw zelf blijven allemaal intact. Maar passanten en bezoekers van woonvorm Munsel zullen wel een nieuwe buitenkant zien. De muren bij de entree krijgen een nieuwe kleur. Architectenbureau De Loods uit Aarle-Rixtel brengt bovendien in het nieuwe ontwerp veel schillen met smalle houten latten terug.

VERHUIZING

Om de klus uit te kunnen voeren, moeten de bewoners kortstondig elders worden ondergebracht. Koepelorganisatie SWZ Zorg zal daarom in Schijndel een noodvoorziening plaatsen, laat een van de medewerkers aan de Voetboog desgevraagd weten. Omdat de uitvoering per wooncorridor plaatsvindt, zal telkens een derde van de bewoners gedurende het werk in Schijndel vertoeven.

De verbouwing bij woonvorm Munsel moet in de maand februari starten. Mits alles volgens planning verloopt: een vergunningsaanvraag voor de werkzaamheden ligt momenteel bij de gemeente Boxtel.



p Zo moet de nieuwe entree van woonvorm De Munsel aan de Voetboog in Boxtel eruit komen te zien. Mits alles volgens planning verloopt, begint de uitvoering van de renovatie in februari. (Foto: De Loods Architecten en Adviseurs)

De woonvoorziening van SWZ Zorg aan de Voetboog in Boxtel zal in het nieuwe jaar een nieuwe uitstraling krijgen. Aan de binnenkant wordt ook het nodige opgeknapt en aangepast. (Foto: De Loods Architecten en Adviseurs).