'Intimidatie niet aan de orde in Liempde'

De fractie van Balans uitte in november haar zorgen over de inspraak van burgers bij plannen in hun omgeving. De partij stelde dat de wijze waarop bewoners van zowel de Boxtelseweg als de Savendonksestraat in Liempde worden benaderd 'intimiderend' is. Het college van B en W geeft aan dat dit niet aan de orde is.

Omwonenden van zowel het nieuwbouwplan Zonneweide West (Kerkheiseweg) als het natuurproject aan de Savendonksestraat zouden weinig ruimte hebben gekregen voor een andere mening. En van bereidheid tot een open gesprek was al helemaal geen sprake, stelde Balans in haar brief. B en W antwoorden dat is gewezen op samenspraak tussen de omwonenden en de betreffende ontwikkelaars en die gesprekken leidden tot aanpassingen.

Balans vindt tevens dat het college ervoor moet zorgen dat in beide situaties bewoners of ondernemers uit de buurt aan tafel moeten worden gevraagd om mee te kunnen praten. B en W vinden dat meer dan voldoende overleg is gevoerd over het bouwplan aan de Kerkheiseweg. Bovendien zijn stappen gezet op gebied van communicatie met andersdenkenden omtrent plan Savendonk.

STEUN

Enkele bewoners van de Savendonksestraat hebben zich in stichting De Savendonk verenigd om manier hun belangen beter kenbaar te maken bij Ark. Zij krijgen nu steun van enkele omwonenden van de Geelderseweg.