De appartementen in de voormalige pastorie van Liempde zijn grotendeels voltooid. (Foto's: Jan Hermens).
De appartementen in de voormalige pastorie van Liempde zijn grotendeels voltooid. (Foto's: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

VERKOOP START EERSTE KWARTAAL VAN 2021

Appartementen in pastorie bijna af

Jan Hermens

Het was een poosje stil rond de voormalige pastorie in Liempde. Althans, stil... Er klonken voortdurend bouwgeluiden. Maar over de realisatie van zes appartementen en twee koetshuizen in het monumentale pand, daarover kwam weinig naar buiten. Inmiddels nadert de eindfase van de grootscheepse verbouwing.

Paul van Heeswijk en Martin van den IJssel zijn de initiatiefnemers van het project en eigenaars van Dommelaere Ontwikkeling BV: ,,De appartementen zijn bijna gereed. Het is nu een kwestie van keukens plaatsen en alles mooi afwerken."

De mannen garanderen een hoog afwerkingsniveau. ,,We kiezen voor fraaie materialen en luxe details. De appartementen worden turn-key opgeleverd." Over de prijs laat het tweetal zich niet uit. Wel over de verkoop: ,,Die start in het eerste kwartaal van 2021."

GRONDIG WERK

De negentiende-eeuwse voormalige pastorie bevat diverse authentieke elementen. Waar mogelijk blijven die intact. De majestueuze trap naar de eerste en tweede verdieping bijvoorbeeld, de hoge ramen en gestuukte plafonds.

Het pand herbergt zes appartementen; op iedere verdieping twee. Daarnaast bevinden zich nog twee koetshuizen op de begane grond, aansluitend aan de pastorie. Was de zolder in maart nog donker en bruin, daar is inmiddels grondig werk verricht door Van Heeswijk en Van den IJssel. Grote dakramen zorgen voor de nodige lichtval. ,,De zolderappartementen hebben een vide en een fraai uitzicht", aldus het tweetal.

TUIN

Over balkons beschikken de woningen niet. Om die te kunnen realiseren, zouden aanpassingen aan de buitenzijde van het karakteristieke pand aan de Vendelstraat moeten worden gedaan. Dat mag niet, want de voormalige pastoorswoning is een rijksmonument. Wel is er een gemeenschappelijke tuin. De appartementen op de begane grond en de koetshuizen hebben bovendien een eigen stukje grond.

Dat de Liempdenaren benieuwd zijn naar wat er in de oude pastorie gebeurt, merken Van Heeswijk en Van den IJssel van tijd tot tijd. ,,Er staan geregeld mensen aan het hek naar de vorderingen te kijken."

De balken in de zolderappartementen in de oude pastorie in Liempde zijn bewust zichtbaar gehouden.