In de buurtschap Selissen, achter het bedrijventerreintje Duit (foto midden links) en Tuincentrum Boxtel (herkenbaar aan de witte kassen) tekent het stratenplan van de nieuwbouwwijk Heem van Selis zich af. Voor de 56 koopwoningen die er worden gerealiseerd, meldden zich eind november ruim 250 belangstellenden. (Foto's: Albert Stolwijk).
In de buurtschap Selissen, achter het bedrijventerreintje Duit (foto midden links) en Tuincentrum Boxtel (herkenbaar aan de witte kassen) tekent het stratenplan van de nieuwbouwwijk Heem van Selis zich af. Voor de 56 koopwoningen die er worden gerealiseerd, meldden zich eind november ruim 250 belangstellenden. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

CONTOUREN FASE TWEE TEKENEN ZICH AF • BOUW 56 KOOPWONINGEN START DERDE KWART '21

Run op nieuwbouwhuizen Heem van Selis

HENK VAN WEERT

Overweldigend. Zo kun je de belangstelling noemen voor de 56 koopwoningen, die vanaf medio volgend jaar moeten verrijzen in de tweede fase van het Boxtelse nieuwbouwplan Heem van Selis. In de laatste week van november meldden zich liefst 240 belangstellenden. De contouren van het stratenplan in de tweede van vier fasen tekenen zich ondertussen af.

Alle woningen zijn begin december via loting door een notaris toegewezen, meldt Marc van Roekel van Van Wanrooij Projectontwikkeling in Geffen. ,,De verkoopgesprekken lopen nog. Als een kandidaat afvalt of uiteindelijk niet koopt wordt een reserve-kandidaat benaderd die dat bouwnummer ook als hoge voorkeur had ingevuld.” Dagelijks is de status van de verkoop te volgen op www.heemvanselis.nl. Daarop was dinsdag te zien dat in principe veertig woningen verkocht zijn, op vijftien huizen is een optie genomen en een hoekwoning is nog beschikbaar.

De bouwstart van de 56 koopwoningen staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. Binnenkort komen nog veertien extra woningen op de markt in de fase 2b, aldus Van Roekel. Naast de koopwoningen worden in de tweede fase ook twintig vrije sector huurwoningen gerealiseerd.

STRATENPATROON

Aannemingsbedrijf Van der Zanden maakt het perceel momenteel bouwrijp en vanuit de lucht is inmiddels goed het toekomstige stratenpatroon te herkennen.

Van Wanrooij Projectontwikkeling realiseert Heem van Selis met bouwbedrijf Van Peer uit Oss. Dat gebeurt via gezamenlijke deelprojecten, maar ook via planonderdelen waarvoor elk bedrijf afzonderlijk verantwoordelijk is. De komende jaren worden een kleine vijfhonderd woningen uit de grond gestampt.

KINDEROPVANG

Naast het politiebureau aan de Bosscheweg is Van Peer in fase 1 inmiddels gestart met de bouw van 24 sociale huurappartementen. In de komende maanden wordt ook gestart met 25 koopwoningen en 24 huurappartementen in de vrije sector. Die vrije-sectorappartementen worden eveneens gesitueerd in een gebouw aan de Bosscheweg. Het verrijst aan de rotonde die op de zuidelijke punt van het parkeerterrein bij eetcafé De Oude Ketting wordt aangelegd.

Het college van B en W van Boxtel besloot vorige week medewerking te verlenen aan een bestemmingsplanwijziging voor dat appartementengebouw. Dat is nodig omdat Van Wanrooij op de begane grond van het complex onder meer kinderopvang voor gezinnen uit de nieuwbouwwijk mogelijk wil maken. Ook andere maatschappelijke invullingen zijn daar dan mogelijk. In het bouwplan Heem van Selis waren eerder geen maatschappelijke functies opgenomen.




Op een perceel aan de Bosscheweg, naast het politiebureau, is de fundering gestort voor een blok met 24 sociale huurappartementen. Het is het begin van de eerste fase van nieuwbouwplan Heem van Selis.