Wethouder Peter van de Wiel (rechts) van de gemeente Boxtel plantte een appelboom samen met Jan van de Langenberg van De Honingbij. (Foto: Albert Stolwijk).
Wethouder Peter van de Wiel (rechts) van de gemeente Boxtel plantte een appelboom samen met Jan van de Langenberg van De Honingbij. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Liempdse imkers planten lustrumboom

Elke vijf jaar plant de Liempdse imkervereniging De Honingbij een of meerdere bomen. Het dorp moest er deze keer weliswaar een jaartje langer op wachten, maar de traditie werd zaterdag alsnog voortgezet. Geholpen door de plaatselijke Natuurwerkgroep en Jeugdnatuurwacht gingen diverse jonge drachtbomen de grond in.

Leden van de drie clubs plaatsten onder meer zomerlinde en Liempdse wilg, soorten die vooral goed zijn voor honingbijen, maar ook voor veel wilde bijensoorten. Dat gebeurde op het veldje van de Jeugdnatuurwacht aan de Heuvelstraat.

Daar plantte Jan van de Langenberg van de 85-jarige bijenhoudersclub samen met wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel bovendien een appelboom.

Een van de bekendste bomen die in het verleden werd geschonken, is de grote linde die al dertig jaar bij het Liegbenkske in de buurtschap Kasteren staat.


u Wethouder Peter van de Wiel (rechts) plantte een appelboom samen met Jan van de Langenberg van De Honingbij. (Foto: Albert Stolwijk).