De nieuwe naam van de woonstichting werd op 1 juli 2019 gelanceerd in het hoofdkantoor aan de Brederodeweg in Boxtel.
De nieuwe naam van de woonstichting werd op 1 juli 2019 gelanceerd in het hoofdkantoor aan de Brederodeweg in Boxtel. Foto: Peter de Koning

BRANDWEER BEVRIJDT DRIE MEISJES


Wéér reizigers vast in NS-lift

Drie meisjes zaten zaterdagavond ongeveer een kwartier opgesloten in een van de liften van het NS-station. Het betrof de liftschacht aan het Boxteler Baanplein, aan de kant van bedrijventerrein Ladonk.

De Boxtelse brandweer werd gealarmeerd en daarnaast kwamen een liftmonteur, een beveiligingsbeambte en de politie ter plaatse. Nadat de meisjes met hun ouders waren herenigd, werd de lift door ProRail buiten werking gesteld. Een van de schuifdeuren raakte ontzet, waarschijnlijk door jongeren die tevergeefs probeerden het drietal te bevrijden.

Regelmatig treden storingen op in de liften die vanaf de traverse naar de perrons en de entrees leiden. Dat gebeurde onder meer eind september, toen in dezelfde lift een dienstdoende reparateur moest worden bevrijd uit zijn benarde situatie.


FUSIENAAM SLAAT AAN IN DE REGIO

Woonstichting Joost: een bekende goede buurman

De naam Joost is ruim een jaar na de lancering goed geland. ,,En we worden ook herkend als de goede buurman”, aldus de regionale woonstichting die haar hoofdkantoor in Boxtel heeft. Toch moet zij ook werken aan verbeteringen...

Joost trekt de conclusies uit een eigen onderzoek naar imago en naamsbekendheid dat dit najaar werd gehouden onder huurders en partners. Uit het onderzoek blijkt ook dat er verbeteringen wenselijk zijn. Zo moet de woonstichting meer zichtbaar zijn in de wijken en haar afspraken met huurders beter nakomen. En Joost gaat ervoor zorgen dat huurders voortaan eenvoudiger hun reparatieverzoeken via de website kunnen melden.

Sinds Sint-Joseph in Boxtel en De Kleine Meierij in Rosmalen medio vorig jaar fuseerden, beheert de woonstichting zo’n 7.500 huurhuizen in de kernen rondom de stad ‘s-Hertogenbosch. De namen van de oude corporaties worden nog minimaal gebruikt, volgens Ashley Fuchs. Als stagiaire benaderde zij in opdracht van Joost mensen en organisatie online. Een deel van de oudere huurders ontving de enquête ook via de post. Er kwam 608 reacties binnen.

LUISTEREND OOR

Van de mensen die meededen aan het onderzoek, ziet het merendeel dat Joost als een goede buurman naast haar huurders en partners staat. Hun ideeën gebruikt de corporatie naar eigen zeggen graag om ervoor te zorgen dat mensen prettig samenwonen in hun buurt: ,,Onze medewerkers hebben oog voor persoonlijke situaties en bieden huurders een luisterend oor.”


p De nieuwe naam van de woonstichting werd op 1 juli 2019 gelanceerd in het hoofdkantoor aan de Brederodeweg in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Restafval

Een probleem in Boxtel is het restafval. Nou, daar is wat aan te doen. Blijkbaar doen wij het in Esch beter. In Boxtel halen ze restafval 24 maal per jaar op. Bij ons in Esch twaalf keer jaar.

Als in Boxtel het restafval opgehaald wordt, zie ik daar ontzettend veel grijze containers aan straat staan. Wanneer bij ons de grijze kliko's aan straat staan, zijn dat er maar een of twee. Dat moet in Boxtel toch ook kunnen? Maar dan zal men wel wat meer discipline moeten krijgen.

Waarschijnlijk kan Boxtel iets van Esch leren. Als je het niet begrijpt, dan kun je het altijd aan ons vragen, de uitleg is gratis. Je kunt uitgaan van de grijze container eenmaal per jaar. Het streven voor de toekomst is vijf kilo restafval per jaar. Navraag bij enkele vrienden uit Boxtel leert dat men niet goed weet hoe zij het totale afval moeten scheiden. Dat alleen al zou de gemeente Boxtel een besparing van 500.000 euro kunnen opleveren. Dan kan er wel iets voor de gemeenschap teruggedaan worden. Het is een mooie manier om tijdens de feestdagen eens over na te denken.

PS: Mondkapjes moeten bij restafval.


        WIM BEKKERS