Afbeelding
Foto: Eigen collectie

'De raad: klein groepje dat de nek uitsteekt'

,,Net nu je denkt dat dit jaar niet meer bizar kan worden, komt de lockdown. Dat maakt dit we dit toch al beperkte afscheid met nog meer beperkingen moeten doen." Burgemeester Ronald van Meygaarden stond dinsdagavond stil bij het afscheid van 12 van de 23 raadsleden.

Vanwege de strenge lockdown was vooraf besloten dat de wethouders niet aanwezig mochten zijn. Ook een deel van de raadsleden die volgend jaar nog wel zeker terugkeren, besloot om de ceremoniƫle vergadering vanuit huis te volgen. Normaal gesproken is zo'n bijeenkomst ingericht voor een vriendelijk woord, een knuffel of handdruk en daarna een borrel. Nu was er voor alle aftredende raadsleden alleen een korte speech van Van Meygaarden.

Daarin prees hij ieders kwaliteiten en bijdragen aan de gemeenteraad. Zo vertelde hij dat Evert van Summeren weliswaar een stille kracht was, maar dat de Boxtelaar er wel altijd stond als het nodig was.

Ook was de burgemeester trots op hoe Lola Nouwens met 'haar lego-steentjes Boxtel zo op de kaart heeft weten te zetten'.

Van Meygaarden prees ook de inzet van raadsleden in het algemeen. ,,Het is een klein groepje dat voor de gemeenschap actief is, de nek uitsteekt, maar het daardoor ook niet snel goed doet." Toch was hij blij dat het stokje wordt doorgegeven en dat ook jeugd de kans krijgt om zich politiek in te gaan zetten.