Bas Geurts reikt namens de ondernemers van Oosterhof een waardebon uit aan vrijwilliger Rietje Cillessen van de voedselbank. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Bas Geurts reikt namens de ondernemers van Oosterhof een waardebon uit aan vrijwilliger Rietje Cillessen van de voedselbank. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

OLIEBOLLEN, GELD EN GOEDEREN VOOR VOEDSELBANK

Boxtelaren kijken naar elkaar om

Linda van de Wiel & Jan Hermens

Voedselbank Boxtel en omstreken krijgt in deze dagen van alle kanten ondersteuning. Vrijwilligers van de noodhulporganisatie zamelden zaterdag zelf producten in bij supermarkten, geholpen door Belles Amies, daarnaast gingen leerlingen van de Molenwijkschool op pad om levensmiddelen te vergaren, schonk Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren geld en goederen en doneerde Ondernemersvereniging Oosterhof waardebonnen voor oliebollen.

Bas Geurts, Marc van den Biggelaar en Mari van de Laar brachten gisterochtend namens Ondernemersvereniging Oosterhof een stapel vouchers naar de voedselbank. Daarmee kunnen cliënten én vrijwilligers op 30 of 31 december een zak versgebakken oliebollen afhalen bij bakkerij De Leijer en cafetaria 't Lambertje in het Boxtelse winkelcentrum. Vrijwilliger Rietje Cillessen nam de waardebonnen in ontvangst. Geurts: ,,De ondernemers van Oosterhof waren unaniem voor dit plan. In coronatijd heeft niet iedereen het makkelijk, ook ondernemers, maar er zijn altijd mensen die het nog zwaarder hebben. Die willen wij helpen. We danken ook drukkerij Tielen die de bonnen gratis gedrukt heeft."

MOLENWIJKSCHOOL

Leerlingen van de Molenwijkschool toonden ook hart voor hun medemens. Ze zamelden in de buurt producten in voor de voedselbank en wisten dertig volle kratten en dozen bijeen te brengen. Ab Gillhaus, voorzitter van Voedselbank Boxtel: ,,We zijn super trots op deze grote kleine Boxtelaren. Enorm bedankt allemaal."

Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren had in eerste instantie een kerstviering gepland, maar die ging niet door. Het geld dat de serviceclub daarmee uitspaarde, kwam ten goede aan de voedselbank in Boxtel. Daarnaast leverden de leden extra etenswaren aan zodat ook cliënten van de hulporganisatie kunnen genieten van een kerstdiner. Het ging met name om wat luxere producten zoals vlees en koekjes die de Rotarians zelf hadden gebakken.

Het magazijn aan de Achterberghstraat is dus goed gevuld in de aanloop naar kerst. Niet in het minst door de inzet van de trouwe vrijwilligers van de Boxtelse stichting, die zaterdag in drie supermarkten levensmiddelen inzamelden. ,,Wilt u een extra product kopen voor de Voedselbank?” Deze vraag werd die dag veelvuldig gesteld aan het winkelend publiek in de Plus, Jumbo Oosterhof en de Coop in Liempde.

,,We vragen mensen die boodschappen komen doen of ze een extra product willen kopen voor de mensen die gebruik maken van de Voedselbank. En velen doen dit”, gaf Kristel van der Velden aan, zij is al acht jaar vrijwilliger van de stichting. ,,We staan elk jaar bij de supermarkten in Boxtel, Liempde en de andere plaatsen die onder ons werkgebied vallen, zoals Sint-Michielsgestel en Haaren."

De reacties van het winkelend publiek waren veelal positief: ,,Veel mensen kopen iets extra's. Omdat er tijdens de wintermaanden weinig verse producten zijn, krijgen we vooral items als groenten uit blik en pakken houdbare melk.” Gulay Bicici, oprichter van de Boxtelse Voedselbank, vult aan: ,,Deze voorraad is fijn en zeker tijdens deze moeilijke periode extra hard nodig. Toen we onlangs bij de Albert Heijn in Boxtel stonden, gingen we weg met negentig kratten vol producten.”

182 KRATTEN

De actie van zaterdag leverde nog eens 182 gevulde kratten op, plus 395 euro aan donaties en spaarzegels. Vermeldenswaardig zijn de vader en zoon die voor 170 euro aan Plus spaarzegels schonken. Dankzij hen en vele andere gulle gevers beleven circa 220 gezinnen toch nog een warme kerst.



p Bas Geurts reikt namens de ondernemers van Oosterhof een waardebon uit aan vrijwilliger Rietje Cillessen van de voedselbank. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Voedselbank Boxtel zamelt levensmiddelen in. (Foto: Peter de Koning).