Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELS EQUIVALENT PROJECT REMBRANDT

Etalage in Rechterstraat staat vol met 'Meisjes'

Het veelbekeken televisieprogramma Project Rembrandt heeft sinds vandaag een Boxtels equivalent. Net als op TV mag publiek een oordeel vellen over schilderijen. Die lijken op elkaar en toch ook weer niet.

In de etalage van de Rechterstraat 50 zijn tot half januari elf interpretaties te zien van het wereldberoemde doek Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Kijkers mogen aangeven welk schilderij zij het mooist vinden. Lokale schilders, cursisten van creatief atelier De Ruimte, hebben de kunstwerken gemaakt. Ze zijn stuk voor stuk gebaseerd op Meisje met de parel, maar ieder heeft naar eigen visie een variant op deze iconische voorstelling gemaakt. In deze krant is een formulier te vinden waarmee geïnteresseerden hun stem kunnen uitbrengen. Ze kunnen tevens stemmen door een QR-code in de etalage van de tijdelijke galerie te scannen of via de website van atelier De Ruimte: www.deruimteboxtel.nl.

UITSLAG

In Brabants Centrum van donderdag 21 januari wordt de uitslag bekendgemaakt. 3-Trend, Proef! Culinair, Anyfma en Juwelier Caarls stellen prijzen beschikbaar.