Deze kerstboom op de Zwaanse Brug staat er wat armzalig bij. Vandalen hebben gepoogd de boom weg te halen en vernielden daarbij het snoer met lampjes. (Foto: Jordy van den Boer).
Deze kerstboom op de Zwaanse Brug staat er wat armzalig bij. Vandalen hebben gepoogd de boom weg te halen en vernielden daarbij het snoer met lampjes. (Foto: Jordy van den Boer). Foto: Jordy van den Boer

KERSTVERSIERING DOELWIT VANDALISME

Jordy van den Boer: 'Vernielen is kansloos'


RENS VAN DEN ELSEN

Daags na het versieren van het Boxtelse winkelcentrum is een flink aantal kerstbomen al verdwenen en zijn er kabels kapotgetrokken. Initiator Jordy van den Boer die namens het Centrummanagement samen met een aantal vrijwilligers voor de sfeervolle aankleding zorgde, is laaiend. ,,Je treft zo de ondernemers die het nu toch al zo zwaar hebben."

Toegegeven, het in kerstsfeer brengen van het centrum is met het oog op het sluiten van de winkels in verband met de lockdown wat raar. Dat beseft Van den Boer ook. ,,En dan nog is dat geen reden om spullen van een ander te vernielen, dat is gewoon kansloos. Het is maar goed dat ik het zelf niet heb gezien, want ik ben echt kwaad. Je dupeert ondernemers die in deze tijd hun laatste centen stoppen in centrumaankleding, terwijl ze het financieel al moeilijk hebben", briest hij.

LOSGETROKKEN

Van den Boer zette zo'n veertig kerstbomen tegen lantaarnpalen en verkeersborden en zorgde tevens dat deze met lichtjes behangen werden. ,,Er zijn nu kabels losgetrokken onder meer bij de versieringen op de Zwaanse Brug en in de Croonpassage. Ook mis ik een aantal bomen en van de Petrusschool heb ik begrepen dat zij ook kerstlampjes kwijt zijn. Alles bij elkaar toch zo'n 400 à 500 euro schade", rekent hij uit.

Wanneer de vernielingen precies hebben plaatsgevonden kan Van den Boer niet zeggen. ,,Zaterdag einde van middag hadden we alles klaar en maandagmiddag zag ik dat er van alles kapot was. Dus het moet ergens in het weekend zijn gedaan.

Voor de verdwenen kerstbomen komen in elk geval geen nieuwe exemplaren terug. De verlichting is wel gerepareerd, onder meer in de Rozemarijnstraat. Daar hing zo'n honderdvijftig meter aan bovenleiding los. ,,Dat heb ik nog vervangen, het is jammer dat het zo blijkbaar moet tegenwoordig. Gelukkig hangt er een camera gericht op de Zwaanse Brug. De politie heeft die beelden ontvangen en ik ben bezig met de aangifte. Hopelijk staan de daders op beeld!"



t Deze kerstboom op de Zwaanse Brug staat er wat armzalig bij. Vandalen hebben gepoogd de boom weg te halen en vernielden daarbij het snoer met lampjes. (Foto: Jordy van den Boer).