De muzikant van Crazy Piano's uit Scheveningen maakte er zondagmiddag een mooie show van. (Foto: Peter de Koning).
De muzikant van Crazy Piano's uit Scheveningen maakte er zondagmiddag een mooie show van. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTEL VOORUIT EN CENTRUMMANAGEMENT BLIJVEN SAMENWERKEN

Centrum Boxtel bruist ook in 2021

Het centrum van Boxtel is net goede champagne. Het blijft bruisen, nu even wat minder, maar volgend jaar weer volop. Dat is tenminste het streven van Boxtel Vooruit en Centrummanagement Boxtel. Zij zetten hun samenwerkingsverband in 2021 voort. Er is inmiddels op hoofdlijnen een activiteitenprogramma samengesteld.

Omdat beide organisaties zowel de gemeente als ondernemers bij de uitwerking van de plannen wil betrekken, zijn er drie commissies in het leven geroepen. Een houdt zich bezig met het programma, nummer twee met sfeer en de derde met infrastructuur. Programmacoördinator Jordy van den Boer blijft die functie vervullen en gaat over de invulling van de activiteiten.

Hoewel corona het organiseren van grote evenementen belemmerde en de samenleving deels stillegde, vormde de afgelopen zomer een lichtend voorbeeld van hoe het Boxtelse dorpshart tot leven gewekt kan worden. Reuring en sfeer trekken mensen aan. Ieder weekend uitgebreide terrassen, muziek, een kleinschalige activiteit; de formule werkte. ,,De zomer gaf een enorme impuls aan de saamhorigheid en samenwerking in Boxtel", geven voorzitters Luc Broos en Wim Ketelaars van respectievelijk het centrummanagement en Boxtel Vooruit aan. ,,We weten nog niet precies wat wel en wat niet kan, daarom vragen de plannen voor komend jaar om flexibiliteit."

BON SALON

Het 'werkgebied' van Bruisend Centrum in 2021 beslaat behalve het economische hart ook kasteelpark Stapelen en het Processiepark. Zo staat al vast dat komend jaar spiegeltent Bon Salon in mei of juni in de schaduw van het kasteel opgebouwd gaat worden en dat ook de expositie Stapel op Kunst van eind mei tot medio september daar te zien is. Als corona niet opnieuw stoorzender is, vindt in het Processiepark festival Bockesprongen plaats.

Het programma omvat bestaande evenementen, maar ook nieuwe. Een schaatsbaan in het najaar bijvoorbeeld, een pleinenfestival en een herfstfair. Om de activiteiten te bekostigen, rekent Bruisend Centrum op eigen budgetten van bestaande evenementen en hoopt ze op steun van de gemeente waar het gaat om infrastructuur en aankleding. Zelf hebben Centrummanagement en Boxtel Vooruit ook middelen om activiteiten op touw te zetten. Daarnaast probeert de organisatie subsidies los te krijgen en wellicht dragen horeca en winkeliers bij in de kosten.


p Afgelopen zomer zaten de terrassen op de Markt vaak vol. Muziek en vermaak trokken publiek. (Foto: Peter de Koning).