Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

GEMEENTE BOXTEL BLIJ MET KOMST

Regio-VVV strijkt neer in huize Groot Velder


HENK VAN WEERT

Marketing en promotie van bestemmingen door de Regio-VVV Noordoost-Brabant vindt met ingang van het nieuwe jaar plaats vanuit landhuis Groot Velder in Liempde. De medewerkers (in totaal 10 fte) verlaten het monumentale pand de Moriaan aan de Bossche Markt, meldt directeur Rein de Laat. De gemeente Boxtel reageert bij monde van toerismewethouder Peter van de Wiel enthousiast.

De Regio-VVV werkt voor vijftien gemeenten en moest op zoek naar een ander onderkomen omdat voor de Moriaan, een van de oudste bakstenen huizen van het land, een andere bestemming is gevonden. Werkzaamheden als website-ontwikkeling en benaderen van media vinden achter de schermen plaats en die taken worden na de jaarwisseling voortaan vanuit het kantoorpand op het Liempdse Velder verricht, meldt directeur De Laat.

LOKALE VVV-KANTOREN

Daarnaast zijn er de fysieke VVV-kantoren. ,,Toen ik een jaar of vijftien geleden hier begon, hadden we nog tien of twaalf vestigingen. Ons beleid is erop gericht die over te dragen aan en te verankeren in lokale organisaties. Bij een aantal is dat al gebeurd. Het kantoor in 't Hofje aan de Markt in Boxtel nog niet, maar die locatie komt ook aan de beurt", vertelde De Laat gisteren.

De VVV-directeur is in zijn nopjes met het nieuwe onderkomen in huize Groot Velder, dat overigens straks geen publieke functie krijgt voor toeristen. ,,Een prima stek, dicht bij de rijksweg A2, waar we makkelijk bereikbaar zijn voor klanten."

SAMEN VUIST MAKEN

Wethouder Van de Wiel van Boxtel noemt de Regio-VVV een belangrijke organisatie en is blij met de komst: ,,Midden in het hart van Het Groene Woud en het Van Gogh Nationaal Park en dan ook nog eens op een van onze mooiste plekken: landgoed Velder. Vanuit deze toplocatie kan er verder gewerkt worden aan de versterking van de toeristisch-recreatieve sector in onze hele regio. Alleen maken we geen vuist, maar gezamenlijk wel."


t Huize Groot Velder, in vroeger dagen het onderkomen van de familie Van Boeckel, eigenaar van het Liempdse landgoed, doet sinds enkele jaren dienst als kantoorpand. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).