MuBo baalt, sluit deuren en kijkt vooruit

RENS VAN DEN ELSEN

Het bestuur van Museum Boxtel (MuBo) had er nog zoveel zin in, een kerstvakantie met wat reuring in het pand aan de Baroniestraat. Maar net zoals alle andere musea in Nederland moet MuBo de deuren dichthouden tot 19 januari.

Voor kinderen waren er enkele workshops gepland zoals T-shirts beschilderen en het maken van een eigen blauwdruk. Daarnaast was er besloten om de kunstkerstmarkt met nog een weekend te verlengen. Al deze activiteiten gaan nu dus niet door.

INHALEN

,,Enorm balen, maar we kunnen niet anders", laat secretaris Willem van Vossen van MuBo weten. De markt was vooral bedoeld om mensen nog wat kerstcadeautjes te laten scoren zo vlak voor de feestdagen. Dat kan volgens het bestuurd niet worden verzet naar een datum na 19 januari, als de lockdown wellicht weer achter de rug is. Maar de kinderworkshops wil MuBo in een later stadium alsnog inhalen. Van Vossen: ,,Daar waren al best wat aanmeldingen voor, dus we denken er nu over na om deze in de eerstvolgende vakantie in februari alsnog te houden. Als het dan weer mag..." Voorlopig blijft MuBo dus gesloten, net als het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg en museum Vekemans aan de Stationsstraat.