BOXTEL WIL EEN CENTRAAL AFHAALPUNT

CMB wil ondernemers helpen met bestelplatform

De tijdelijke sluiting van niet-noodzakelijke winkels is ook in Boxtel voor veel lokale ondernemers een strop. De kersttijd is doorgaans een periode van flinke omzetten. Dat is nu anders. Centrummanagement Boxtel (CMB) steunt daarom de winkeliers. Het lanceert de actie Wees loyaal, bestel lokaal en werkt aan een platform voor retailers die geen eigen webshop hebben.

Wees lokaal, bestel lokaal is een vervolg op de oproep afgelopen zomer om bij de plaatselijke detailhandel te winkelen toen zij na de eerste lockdown weer open gingen. Daadwerkelijk aankopen doen is nu niet mogelijk, maar online shoppen bij de ondernemers in de gemeente Boxtel kan wel. Dat wil het centrummanagement zoveel mogelijk promoten. Voorzitter Luc Broos: ,,Veel winkeliers hebben een website en daar kun je uiteraard wel 'winkelen'. Voor de retailers die geen eigen webshop hebben, bekijken we of we hiervoor een speciaal platform op kunnen zetten. Een compleet overzicht van alle online bestelmogelijkheden promoten we via info@cmboxtel.nl."

AFHAALPUNT

Het centrummanagement houdt zich nu bezig met het verspreiden van informatie over online bestelmogelijkheden bij de Boxtelse winkeliers. Het is namelijk zaak dat de consument weet bij wie die zijn benodigdheden kan bestellen. Broos: ,,Daarnaast onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om in het centrum een al dan niet tijdelijk afhaalpunt in te richten waar consumenten bestelde artikelen kunnen ophalen. Uiteraard voor zover de coronamaatregelen dit toestaan."

CORONAMAATREGEL

De actie van het centrummanagement is een direct gevolg van de maatregelen die premier Mark Rutte maandagavond aankondigde. Sinds dinsdag zijn tal van zaken in heel Nederland, en dus ook in Boxtel, op last van de overheid gesloten. Doel van de maatregel is het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. De gedwongen tijdelijke sluiting betekent omzetverlies in de doorgaans zo drukke decemberdagen.

Broos: ,,Dit is de zoveelste klap voor de retailbranche. We moeten nu onze winkeliers blijven steunen." De voorzitter prijst de loyaliteit van de Boxtelaren jegens hun lokale ondernemers. ,,Ze hebben de afgelopen maanden getoond trouw te zijn aan hun plaatselijke winkels."


Verkoop huizen Jorishof start in zomer 2021

Er is beweging in het project Jorishof (voorheen Hobbendonk) aan de Eindhovenseweg. Ontwikkelaar Van Wanrooij wil daar twintig woningen bouwen en verwacht in de zomer van volgend jaar te kunnen starten met de verkoop.

De koopwoningen bestaan uit tweekappers, vrijstaande huizen en tussen- en hoekwoningen en liggen tegen het natuurgebied de Dommelbimd. Vanwege die ligging liep er lange tijd een procedure bij de Raad van State omdat de geplande panden te dicht op de Dommel gebouwd zouden worden.

De naam van het project verwijst naar Joris Ninaber van Eyben, de vroegere eigenaar van de firma Joris' Meubelen. Het enige restant van het oude bedrijfscomplex wordt verdeeld in twee zogeheten 'parkresidenties'.