NABEZORGING NIET-AFGELEVERDE BRIEVEN

Chauffeur PostNL hield poststukken Esch achter

RENS VAN DEN ELSEN

Rouwkaarten en afspraakkaarten werden sinds half november niet of niet op tijd bezorgd in Esch. Enkele inwoners klaagden al eerder over niet ontvangen poststukken, maar na een oproep binnen de Facebookgroep Prikbord Esch bleek dat er veel meer mensen waren met hetzelfde probleem. De oorzaak bleek een chauffeur van PostNL; de man is ontslagen.

,,Ik zag vandaag een brief die ging over vanmorgen. Ben dus niet geweest op die afspraak", reageert Daphne van de Zande op de vraag wie er nog meer problemen had met de postbezorging. Ook Jos van Bragt geeft aan veel te missen in zijn brievenbus, waaronder een rouwkaart en enkele kerstkaarten.

Maar het grootste gemis was een brief van de gemeente Haaren met betrekking over het aanpassen van de kliko's. Omdat veel inwoners deze informatie niet hadden ontvangen, stonden er ook niet veel afvalcontainers aan straat. Medewerkers van de gemeente hebben de brieven vorige week zelf alsnog rondgebracht. Deze week werden de gemiste kliko's omgewisseld.

ONTSLAGEN

PostNL geeft aan de situatie te betreuren. ,,Helaas is er een chauffeur geweest die zijn werk niet goed heeft uitgevoerd en stukken achterhield. We hebben daarom afscheid van hem genomen", geeft een woordvoerder van het postbedrijf aan.

Inmiddels staat er een vacature uit voor een nieuwe postbezorger in Esch. Een woordvoerder van PostNL geeft aan dat alle post die niet is bezorgd, deze week alsnog bij iedereen in de bus komt. ,,Met excuses voor de vertragingen."


Geen kindercarnaval in Esch

Hoewel het carnavalsfeest voor volwassenen in de Essche Oggelvorsenpoel al was afgelast, hoopten de organisatoewn nog wel op activiteiten voor kinderen. Toch dat lastiger blijkt dan gedacht, heeft de stichting De Oggelvorsen besloten een jaar over te slaan. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen programma is.

Het uitgangspunt voor carnaval 2021 is volgens de stichting altijd de jeugd geweest. ,,Juist voor onze Kwakbollekes (zoals de carnavalsjeugd wordt genoemd in Esch - red.) hadden we graag een mooi feest georganiseerd. Maar we moeten helaas concluderen dat dat niet mogelijk is. Deze beslissing nog langer uitstellen is niet verantwoord. We begrijpen dat dit teleurstellend is voor alle kinderen, maar met de gezondheid gaan we niet sollen", geeft het bestuur aan op haar Facebookpagina.

Om het leutfeest in Esch niet helemaal voorbij te laten gaan heeft stichting De Oggelvorsen een alternatief programma bedacht. Zo valt zondag 31 januari gewoon carnavalskrant De Oggelleuter op de mat. Daarnaast wordt zondag 7 februari het Keinderkupkesfestival via internet uitgezonden, daar doet groep acht van de Willibrordusschool ook aan mee. Op carnavalszaterdag 13 februari is er 's avonds een online spelshow waar iedereen vanuit huis aan mee kan doen.

Meer informatie over het programma volgt begin 2021. Kijk hiervoor op www.oggelvorsen.nl.