'De Honingbij' plant bomen bij lustrumfeest

Een verlate lustrumactie, maar daarom niet minder belangrijk. Imkervereniging De Honingbij plant vanwege haar 85-jarig bestaan zaterdag 19 december verschillende drachtbomen samen met Natuurwerkgroep Liempde (NWL) en de Jeugdnatuurwacht.

De Liempdse imkerclub had haar 'jubileum' eigenlijk in november 2019. Het is een traditie dat De Honingbij elke vijf jaar een of meer bomen aan de gemeenschap schenkt. Een van de bekendste bomen is de grote linde bij het Liegbenkske in de buurtschap Kasteren die dertig jaar geleden geplant is. Ook de catalpa in het centrum van Liempde (in het plantsoen achter het bushokje) is bekend.

Er worden drachtbomen geplant, zoals de zomerlinde en Liempdse wilg, soorten die vooral goed zijn voor honingbijen, maar ook voor veel wilde bijensoorten. Vanwege de jarenlange samenwerking worden de bomen geplant met NWL en de lokale Jeugdnatuurwacht. Dit gebeurt in besloten kring op het veldje van de Jeugdnatuurwacht aan de Heuvelstraat. Ook de gemeente Boxtel plant bomen en zorgt voor onder meer voor palen. Wethouder Peter van de Wiel zet de boom van De Honingbij in de grond.