BEWONERS VROEGERE PASTORIE OP TV

Woongewoon Boxtel aan bod bij BinnensteBuiten

Het Boxtelse initiatief Woongewoon staat maandag 21 december centraal in de kerstspecial van BinnensteBuiten, een televisieprogramma van KRO/NCRV. Kijkers zien vanaf 18.45 uur op NPO 2 hoe de entree en de centrale hal van de voormalige pastorie aan de Baroniestraat een metamorfose ondergaan.

Er gaat een klusploeg aan de slag. Daarnaast worden de bewoners en een ouder geïnterviewd. In het statige pand wonen zes jonge mensen met een beperking. Hun ouders hebben stichting Woongewoon opgericht en zijn samen op zoek gegaan naar geschikte woonruimte voor hun kinderen. In juli van dit jaar betrokken de zes hun appartementen in de schaduw van de Heilig Hartkerk. Ze wonen er zoveel mogelijk zelfstandig, maar wel met professionele begeleiding in de nacht, bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

VERBOUWING

Om de afzonderlijke woningen te realiseren in het pand, was een ingrijpende verbouwing nodig. Die startte in september 2019 in opdracht van woonstichting Joost. Inmiddels zijn de bewoners gesetteld. BinnensteBuiten biedt een kijkje achter de voordeur van het woonproject.