Afbeelding
Foto: Eigen collectie

'Discussie over kerntaken raakt inwoners direct'

Onverwacht kwam Evert van Summeren namens Combinatie95 begin 2019 in de gemeenteraad. Dit vanwege het terugtreden van fractievoorzitter Katelijne van Thiel en het afhaken van een beoogd opvolger. Hij voorziet met name 'pittige keuzes' door de zogeheten kerntakendiscussie. ,,Komende periode wordt enorm boeiend voor de nieuwe raad."

Van Summeren heeft een eigen bedrijf en zal daar zijn volledige focus voor nodig hebben. ,,Ik blijf op de achtergrond uiteraard actief", aldus de Boxtelaar. Bij Combinatie95 heeft hij het namelijk enorm naar zijn zin. ,,Een betrouwbare, actieve partij die vooral bezig is met de inhoud en gelukkig minder op heeft met profilering en het bedrijven van politiek." De enorme diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden maakt de lokale politiek wel interessant, weet Van Summeren. ,,Dit betekent een verantwoordelijkheid om je hier goed in te verdiepen en gefundeerd op te anticiperen."

Het beleid rondom en ook de plaatsing van zonnevelden had wel wat verder mogen zijn, vindt Van Summeren. Maar vooral de kerntakendiscussie zal een enorme uitdaging worden. ,,Het worden pittige keuzes met veel gevolgen die vooral ook direct invloed hebben op de inwoners van de gemeente Boxtel", weet Van Summeren. ,,Als raadslid of betrokkene bij de lokale politiek een heb je hier een belangrijke rol in." (Foto: eigen collectie).