Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

'Houd contact met de mensen op de straat'

Een belangrijke les voor aankomende raadsleden? Verlies niet het contact met de mensen op de straat. Geen loze uitspraak, maar een advies van het ervaren raadslid Dave van de Ven van SP Boxtel die na tien jaar een stapje terugdoet.

Tijdens zijn raadsperiode zijn er veel zaken opgepakt, maar ligt er ook nog genoeg werk voor de toekomst. ,,Ik had graag gezien - hopelijk verandert dat in de nabije toekomst - dat de raad samen meer grote problemen had opgepakt zoals zorg, duurzaamheid, enzovoort." Net als meerdere raadsleden vond ook de SP'er zijn recente lidmaatschap van de vertrouwenscommissie een hoogtepunt. Deze werkgroep brengt advies uit over een nieuw te kiezen burgemeester. ,,Het is een bijzonder proces dat je doorloopt met zijn allen en je moet met zijn allen aan de gang. Dat heeft toch wel een band gesmeed tussen de leden."

Ook was Van de Ven voorzitter van de werkgeverscommissie, die onder meer een griffier aanstelde. ,,Op deze manier heb ik een flinke bijdrage kunnen leveren aan de 'driehoek' griffier, burgemeester en gemeentesecretaris." Toekomstige raadsleden adviseert hij vooral het politieke spel onder de knie te krijgen, geduld te hebben en daarbij altijd contact houden 'met de straat': ,,Je zit er tenslotte niet voor jezelf." (Foto: Gerard Schalkx).