Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Ik verlaat de gemeenteraad met gerust hart'

Veertien jaar lang was de Boxtelse VVD een éénmansfractie. De laatste zes jaar vertegenwoordigde raadslid Dymph van de Vries de liberalen in de gemeenteraad. ,,Ik ben er trots op dat inmiddels een aantal nieuwe, jongere mensen zijn opgestaan die nu het stokje over kunnen nemen."

Tijdens de meest recente verkiezingen in november behaalde de VVD namelijk voor het eerst in twee decennia twee zetels. Daarmee zwaait Van de Vries met een gerust hart af: haar raadswerk wordt vanaf 1 januari overgenomen voor Rob Kuppens en Lisa Somers.

Bijzonder vond ze ook haar deelname aan de vertrouwenscommissie die Ronald van Meygaarden selecteerde als nieuwe burgemeester.

Ondanks dat ze in haar eentje namens de VVD in de raad zat, heeft de Boxtelse een goede band met andere politici op kunnen bouwen. ,,Ik heb me nooit alleen gevoeld." Maar het is ontzettend lastig om in je eentje politiek te voeren, weet ze ook.

Ze had gehoopt dat Boxtel meer had ingezet op toerisme. ,,Ook de mogelijkheid om verblijfs- of toeristenbelasting te heffen op arbeidsmigranten die niet staan ingeschreven, had al lang gebruikt moeten zijn."

Toch vindt de VVD'er de lokale politiek een absolute aanrader: ,,Je zit er voor de gehele bevolking. Als je het goed wilt doen, is het verdomd veel werk maar ontzettend leuk!" (Foto: Peter de Koning).