Op het parkeerterrein van De Oude Ketting werd zaterdag een laatste groet gebracht aan Leo Spanenburg. Truckers vormden een erehaag voor de man die ruim veertig jaar het chauffeursrestaurant runde. (Foto: Peter de Koning).
Op het parkeerterrein van De Oude Ketting werd zaterdag een laatste groet gebracht aan Leo Spanenburg. Truckers vormden een erehaag voor de man die ruim veertig jaar het chauffeursrestaurant runde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VAARWEL IN STIJL VOOR VOORMALIG UITBATER LEO SPANENBURG

Oorverdovend afscheid bij Oude Ketting

Het afscheid van Leo Spanenburg vond zaterdag plaats onder het geluid van tientallen schallende hoorns. Vrachtwagenchauffeurs betuigden hiermee hun respect voor de voormalig eigenaar van truckerscafé De Oude Ketting, die zondag 6 december overleed.

Gedurende een periode van veertig jaar was Spanenburg het gezicht van De Oude Ketting aan de Bosscheweg. Hij droeg de exploitatie van de horecazaak in 2016 over aan Riekske en William van Dinther waardoor hij nog meer tijd vrij kon maken voor zijn grote hobby: paarden.

Om de horecaman nog een laatste groet te brengen, werd bij De Oude Ketting zaterdagmiddag een erehaag van vrachtwagens gevormd. Daarbij maakte Spanenburg nog een laatste ritje over de parkeerplaats. De uitbaters van het eetcafé leidden alles in goede banen om logistieke problemen te voorkomen. Zo werd aan eventuele bezoekers gevraagd zich van tevoren aan te melden.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR

Spanenburg werd geboren in Papekop bij Oudewater (Utrecht). Voordat hij het Boxtelse horecabedrijf overnam, bracht hij als vrachtwagenchauffeur zelf regelmatig een bezoek aan De Oude Ketting. Hij werd uiteindelijk verliefd op de dochter van Gerard Kluytmans, die met zijn vrouw in de jaren zestig de eetgelegenheid in handen had.