Afbeelding
Foto:

'Ik wil liever direct andere mensen helpen'

Lola Nouwens is er eerlijk over: het raadswerk bleek niets voor haar. Het is belangrijk werk, weet ze: ,,Maar je helpt anderen vaak door beleid en plannen te maken. Indirect kan je dus iets voor mensen betekenen, maar ik wil dat liever direct doen."

,,Er zijn in Boxtel ook genoeg mensen nodig die helpen om met senioren een potje te gaan kaarten om ze gezelschap te houden", licht Nouwens toe. ,,Of om een oma in een rolstoel vooruit te duwen tijdens de wandelvierdaagse. Laat mij dat maar doen."

Tweeënhalf jaar geleden kwam Nouwens in de raad voor Combinatie95. Zorgen maakt ze zich vaak om haar medemens. ,,Wethouder Marusjka Lestrade vertelde eens in de raad dat in sommige Boxtelse wijken 14 procent van de mensen wel eens nadenkt over zelfmoord. Ik schrok daarvan. Het is dan wel 'winst' als je aandacht kan vragen voor dit soort onderwerpen."

Wat haar sinds het voorjaar van 2018 met name bijbleef, is het enorme takenpakket van de gemeente. ,,Er zijn afgelopen verkiezingen veel mensen niet gaan stemmen, terwijl er lokaal ontzettend veel besloten wordt over je directe omgeving." Logisch gevolg is dat ook het raadswerk veel tijd vraagt. ,,Je hoort mensen wel eens roepen dat politici zakkenvullers zijn, dat is bij raadswerk absoluut niet zo. Omgerekend naar uurloon, kun je beter een krantenwijk nemen." (Foto: eigen collectie).

Afbeelding
Afbeelding