Afbeelding
Foto:

'Installatie van de burgemeester kroon op werk'

Ineke van Giersbergen vindt het een voorrecht om in de gemeenteraad te zitten. De Liempdse bezette tien jaar een zetel namens Combinatie95 en maakte verschillende mooie momenten mee. Vorig jaar nog als lid van de vertrouwenscommissie die burgemeester Ronald van Meygaarden selecteerde: ,,Dat was de bekroning op ons werk."

Maar Van Giersbergen maakte meer mee in haar tijd als raadslid. Met partijgenoot Karel Voets gaf ze in 2013 de aanzet voor Boxtel als Fairtrade Gemeente. En ze is trots dat in 'haar' dorp Rolstoelvriendelijk Liempde tot stand is gekomen. Samen met partijgenoten bracht ze de slechte staat van de trottoirs onder de aandacht. Aan toekomstige raadsleden wil ze meegeven vooral naar lezingen en bijeenkomsten te gaan. Je kan een netwerk opbouwen en het levert waardevolle informatie op. ,,En kies voor een portefeuille die aansluit bij je interesse en leefwereld."

Ondanks dat ze afzwaait, heeft Van Giersbergen nog genoeg uitdagingen. Zoals aandacht voor senioren. ,,Samen met ouderenorganisaties moeten we een agenda opstellen. Er ligt al een conceptplan: dus nu aan de slag!" Als raadslid werken aan dit soort onderwerpen zorgt voor voldoening, weet de Liempdse. ,,Het vraagt behoorlijk wat tijd, maar je haalt er veel energie uit." (Foto: eigen collectie).