Afbeelding
Foto:

'Nieuwe mensen ontmoeten het meest bijzonder'

In de tien jaar dat Marria van den Hoven namens politieke partij INbox in de Boxtelse gemeenteraad zat, passeerden veel onderwerpen de revue. Maar de persoonlijke gesprekken en ontmoetingen vond ze het meest bijzonder.

Terugkijkend op haar raadslidmaatschap is Van den Hoven trots op het voorstel 'Right to Challenge' dat INbox in 2016 indiende. ,,Hierdoor kregen burgerinitiatieven meer draagvlak", legt ze uit. Het afgelopen decennium bracht haar ook allerlei nieuwe ontmoetingen. ,,Die zou je niet hebben als je niet in de raad zat. Zoals tijdens het uitdelen van het mantelzorgcompliment."

Dat ze veel opheeft met de inwoners, blijkt wel uit het feit dat ze tal van ontwikkelingen graag sneller tot stand ziet komen: ,,Werken in de wijk bijvoorbeeld, dus dichter bij de mensen. Zowel met jongeren als met ouderen. Meer duidelijkheid voor gemeenschapshuizen en samenwerking in de wijk. Dat geldt voor nog veel meer onderwerpen." Dol op de raadsvergaderingen is Van den Hoven niet, geeft ze toe: ,,Maar alles eromheen wel." Genuanceerder worden, mensen ontmoeten, van dichtbij dingen veranderen en verbeteren: het raadslidmaatschap is een aanrader voor aankomende politici. ,,Het kost wat vrije tijd, maar leuk is het wel." (Foto: eigen collectie).