default
default Foto: Albert Stolwijk

Fikse groene impuls voor Esch

RENS VAN DEN ELSEN

Deels als afscheidscadeau van de gemeente Haaren, deels omdat hij het gewoon mooi vindt. Maurits van Bouwdijk Bastiaanse liet dit weekend duizend bomen en struiken planten op zijn percelen aan de Ruiting. Een flinke groene impuls voor Esch, maar de werkgroep achter het project 4 x 1.000 bomen wil graag meer.

De werkgroep is onderdeel van Huis en Omgeving in Transitie (HOT). Deze coöperatie opereerde eerder onder de naam Duurzame Energie Haaren (DEH). Met het opsplitsen van die gemeente is besloten van naam te veranderen.

Als afscheidscadeau bedacht de coöperatie om iedere dorpskern duizend bomen cadeau te doen. In Esch heeft Van Bouwdijk dus al flink wat groen aangeplant, maar de duurzaamheidsorganisatie ziet graag ook op andere plekken in het dorp nieuwe bomen verschijnen. Iedereen die een locatie heeft of kent, kan zich aanmelden. Dat mogen eigen percelen zijn zoals aan de Ruiting, maar ook achtertuinen of stukken grond van de gemeente. Inwoners kunnen zich melden via john&tiny@coophot.nl. Aansluiten bij de coöperatie is ook mogelijk.


Pagina 14: 'Esch in een klap 1.000 bomen rijker'.


p Ze zijn nog nauwelijks zichtbaar aan de Ruiting, maar er zijn duizend bomen geplant. (Foto: Albert Stolwijk).