Natuur in de Wijk schenkt Boxtel struiken en kastjes


Het najaar is de tijd om bomen en struiken te planten. Vandaar dat er vanuit het project Natuur in de Wijk onlangs duizenden heesters en ander groen bij verschillende gemeenten zijn afgegeven, ook in Boxtel.

Ook zijn in de wijken Selissen en het centrum nestkasten uitgeleverd bij particulieren en meldt de organisatie dat er komend voorjaar nog insectenhotels geplaatst worden.

GRATIS

Natuur in de Wijk probeert dieren te helpen die in verstedelijkte leefgebieden voorkomen. Het gaat met name om huismussen, gierzwaluwen, verschillende vleermuissoorten en insecten. De organisatie draagt bij aan de versterking van de biodiversiteit door wijkbewoners van deelnemende gemeenten gratis nestkasten, beplanting, bloemenzaad en insectenhotels te leveren. De provincie Noord-Brabant subsidieert het natuurproject.


Zoutvoorraad van Boxtel is groot genoeg

Met de lichte nachtvorst van de afgelopen dagen is het strooiseizoen begonnen voor de gemeente Boxtel. Onder andere op de Raapakkerbrug moest de buitendienst aan de slag.

Die plek is berucht om zijn gladheid. Ieder jaar gaan er wel fietsers of scooterrijders onderuit.

De zoutvoorraad is in ieder geval groot genoeg, meldt een gemeentelijk woordvoerder. ,,We hebben niet te veel in huis, want we bestellen de volgende vracht als we bijna door de voorraad heen zijn. Binnen drie dagen wordt de bestelling dan geleverd."

Naast zout gebruikt de gemeente ook pekelwater. Door dat over elkaar te strooien, hecht het zout beter aan het wegdek, laat de gemeentelijk woordvoerder desgevraagd weten.