BELL viert komst van Esch met oliebollen

Een paar uur voordat Boxtel Esch officieel in de gemeente opneemt, toert Stichting BELL met een feestelijke karavaan door de dorpen. De toetreding van de 'glimlach van Brabant' nadert met rasse schreden en gaat niet onopgemerkt voorbij, ondanks corona.

Op oudejaarsdag, donderdag 31 december, houdt BELL een toertocht, een stoet van allerlei voertuigen rijdt dan door Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel. Op verschillende plekken worden aan passanten oliebollen uitgedeeld. Een DJ omlijst het geheel met muziek. De exacte route en het startmoment zijn nog niet bekend.

MASERATI

Die stoet kan nog wat aanvulling gebruiken. Een paar blinkende oldtimers of sportauto's geven de rondrit extra cachet. Wie een Maserati, Ferrari of Lamborghini op de oprit heeft staan: poets hem op en sluit je aan bij de karavaan. Aanmelden kan via het e-mailadres van de organisatie: stichtingbell@gmail.com.

FILM

Onderweg maakt een omroeper de inwoners van de gemeente Boxtel en van Esch, dat dan nog net bij Haaren hoort, erop attent dat er die avond op YouTube en bij Omroep Dommelland een film te zien is waarin mensen uit alle dorpen met bijzondere, persoonlijke verhalen Esch welkom heten. Inwoners die bereid zijn voor de camera hun droom te vertellen, kunnen zich eveneens aanmelden via het bekende e-mailadres stichtingbell@gmail.com.

Na de rondgang kan Esch gaan aftellen. Als de klok twaalf slaat, kunnen de inwoners het glas heffen op een mooie toekomst in de gemeente Boxtel.

De rondrit maakt deel uit van het BELL-jaar, dat begonnen is op 19 september en eindigt met de Bazaar Boxtel in de zomer. De organiserende stichting had op oudejaarsdag een groter evenement willen houden, maar dat kon niet doorgaan vanwege het bekende virus.