Wethouder Peter van de Wiel (links) was begin september in zijn nopjes bij de start van de proef met de deelauto's. Nu is er een derde geplaatst. (Foto: Gemeente Boxtel).
Wethouder Peter van de Wiel (links) was begin september in zijn nopjes bij de start van de proef met de deelauto's. Nu is er een derde geplaatst. (Foto: Gemeente Boxtel). Foto: Gemeente Boxtel

Boxtel plaatst derde deelauto in Pierre Janssenstraat

Omwonenden van de Pierre Janssenstraat kunnen sinds kort gebruik maken van een elektrische deelauto. Deze is beschikbaar gesteld in het kader van Samen Slim Rijden, een project van de gemeente Boxtel in samenwerking met diverse lokale duurzaamheidsorganisaties.

Door een derde voertuig te plaatsen wil de gemeente de deelauto's beschikbaar maken voor meer inwoners. Sinds september staan er twee op de parkeerplaats naast het gemeentehuis. Deze kunnen gebruikt worden door ambtenaren en bestuurders, maar ook door inwoners.

ALTERNATIEF

Samen Slim Rijden wil met dit project een serieus alternatief bieden voor autobezit. Volgens de initiatiefnemers kunnen inwoners zo'n tweehonderd euro per jaar besparen als zij hun eigen voertuig de deur uit doen en van de deelauto's gebruik gaan maken. Wie de vierwieler reserveert betaalt alleen abonnementskosten en voor het aantal gereden kilometers.

In september presenteerde wethouder Peter van de Wiel als proef de eerste twee elektrische deelwagens voor de gemeente Boxtel naast het gemeentehuis bij het Januspad. Dat er een derde deelauto bij is gekomen is snel, want het college en de betrokken partijen (Transitie Boxtel en Energie Coöperatie Boxtel) evalueren deze week of er voldoende animo is om de proef door te zetten.

Ondertussen wordt er in Liempde en Lennisheuvel geïnventariseerd of ook daar belangstelling is voor een deelauto.


p Wethouder Peter van de Wiel (links) was begin september in zijn nopjes bij de start van de proef met de deelauto's. Nu is er een derde geplaatst. (Foto: Gemeente Boxtel).